2017 ALES Sonbahar Dönemi Sınavı Soruları, Cevapları ve Yorumları (Kolay mıydı, Zor muydu?)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2017 sonbahar dönem, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sona erdi.

SINAV 81 İL MERKEZİNDE YAPILDI

81 il merkezinde yapılan 2017 sonbahar dönemi ALES, 10:15’te başladı. Adaylara 150 dakika süre verildi ve sınav 12:45’te sona erdi.

Sınav 50 sayısal, 50 sözel olmak üzere 100 sorudan oluştu.

SONUÇLAR 5 YIL GEÇERLİ

2017 ALES sonbahar dönemi sınav sonuçları, ÖSYM tarafından açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak. ALES geçerlilik süresinin uzatılmasına dair karar, 27 Eylül 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. (TIKLAYIN)

ALES PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Sayısal (50), sözel (50) olmak üzere çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığıALES soru kitapçığının cevap alanları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirmeye alınacak. Adayların, sayısal ve sözel testlere verdikleri doğru ve yanlış cevaplar, ayrı ayrı toplanacak. Doğru cevap sayısından, yanlış cevap sayılarının dörtte biri çıkarılacak ve ham puanlar oluşacak.

Her aday için Sayısal – 1, Sayısal – 2, Sözel – 1, Sözel – 2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacak. Standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağır lıklı puan (AP) hesaplanacak.

ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav takvimine göre; 19 Kasım 2017 tarihinde yapılan 2017 sonbahar dönemi ALES sonuçları, 21 Aralık 2017 tarihinde, ÖSYM resmi sitesinde açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarına; ÖSYM aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak erişim sağlayabilecek.

Exit mobile version