Kpss

Bakan Sarıeroğlu Açıkladı: EKPSS Geçerlilik Süresi 2 Yıldan 4 Yıla Çıkıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında EKPSS geçerlilik süresi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Sarıeroğlu değerlendirmelerinde EKPSS geçerlilik süresinin 2 yıldan 4 yıla çıkarılması için çalışma başlattıklarını ifade etti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçlarının geçerlilik süresinin 2 yıldan 4 yıla çıkarılması için bir çalışma başlattıklarını ifade etti. Çalışma Bakanı Sarıeroğlu açıklamalarının devamına gelecek yıl 5 bin engelli ataması yapılacağını da belirtti.

1 MİLYON KİŞİYE İSTİHDAM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçesini anlattı. Yenişafak’tan Cahit Saraçoğlu’nun aktardıklarına göre Çalışma Bakanı Sarıeroğlu sunumunda İŞKUR’un 15 yıl önce 65 bin kişiyi işe yerleştirirken bugün ise aynı kurumunda 908 bin kişiye istihdam sağladığını ifade etti. Ayrıca Çalışma Bakanı Sarıeroğlu bu yıl sonuna kadar İŞKUR aracılığı ile 1 milyon kişinin iş sahibi olmasının hedeflendiğini bildirdi.

ENGELLİ MEMUR ATAMASI

Bunun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıerolu açıklamalarında 2018 yılında 5 bin engelli atamasının yapılacağını da açıkladı. Bakan Sarıeroğlu 24 Ağustos 2017 tarihinde 2 bin 363 engelli vatandaşın işe yerleştirildiğini anımsatarak engelli memur sayısının 52 bini aşağını ifade etti. Engelli memur atamasının ne zaman yapılacağı hakkında detaylar için TIKLAYIN.

EKPSS GEÇERLİLİK SÜRESİ 4 YILA ÇIKIYOR 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçlarının geçerlilik süresine de yer verdi. Bakan Sarıeroğlu açıklamalarında EKPSS sonuçlarının geçerlilik süresinin 2 yıldan 4 yıla çıkarılması için bir çalışma yaptıklarını ifade etti. 

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında “Kamu kurumlarımızın kontenjan açığı, eğitim düzeylerine göre engelli memur talepleri doğrultusunda 2018 yılının ilk çeyreğinde 2.500, son çeyreğinde 2.500 ol mak üzere 5 bin engelli kardeşimizi daha kamu kurumlarımıza yerleştireceğiz. 2018 yılı ilk çeyrekteki yerleştirme işlemimizi de Mart ayında yapacağız. Bu konuda yapacağımız bir diğer düzenlemede EKPSS sonuçlarının geçerliliğinin iki yıldan dört yıla çıkarı lmasıdır. Bu konuda, engelli kardeşlerimizin bizlerden talepleri, istekleri vardı, geçtiğimiz haftalarda da Sayın Başbakanımız grup toplantımızda açıkladı, bu yönetmelik değişikliğini de gerçekleştiriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. Umuyoruzki 4 yıl olur. İnsanlar bu saçma eziyetten kurtulmuş olur…

  2. 657 de esit is yapanlara esit haklar saglanmali, Kadrolu meslektaslarimizla ayni odada ayni isi yapiyoruz fakat bir tek harf farkindan bircok haklardan mahrum kaliyoruz. Kadro duzenlemesi tek bir kesim icin yapilmamali bu konuda beklentisi olan onbinlerce aile var. Sozlesmeli olarak 5.yila giriyoruz #4BYEKADRO istiyoruz

  3. Bir an önce 4 yıla çıkarılsın ve 2016 kpss yi de kapsasin zaten yeterli atama yapılmadı hala aciktayim 2 yıl daha şans olursa atana bilme ihtimalim olur

  4. ekpss mi hepsi mi puanını yükseltmek isteyen her yıl girsin be ya

  5. 4 yil yapmazlar iki yilda bi keriz vatandaslardan para almak varken niye 4 yila cikarsinlar

  6. 4 yıl geçerli olması demek 4 sene de bir kpss yaparız veya bunu bir kilifa uydurur kpss den alimlari azaltiriz demek mi aceba???