Öğretmen Adayları Ombudsman’a Şikayetlerini Bildiriyor

2017 KPSS’ye giren öğretmen adayları, söz verilen 10 bin öğretmen ataması yapılmadığı için Kamu Denetçiliğine şikayetlerini bildirmeye başladı.

Öğretmen Adaylarının Kamu Denetçiliği Kurumuna ilettiği ortak metni aşağıda yayımlıyoruz.

 “Bizler 2017 Mayıs ayında KPSS’ye girmiş atama bekleyen 400 binden fazla öğretmeniz. Sn Cumhurbaşkanımızın 2017 Mart ayında yaptığı bir konuşmasında 2017 KPSS puanıyla Ağustos ayında 10 bin öğretmen alınacağının müjdesini vermişti. Aylar geçmesine rağmen bu atama yapılmadı. Üstelik Sayın İsmet Yılmaz sadece 2018 Mayıs ayında 20 bin atamanın olacağını söylüyor. Cumhurbaşkanımızın verdiği atama haberiyle umutlanan binlerce öğretmen aylardır yetkili bir ağızdan olumlu ya da olumsuz bir cevap beklemektedir. Son yılların en düşük atamasıyla karşı karşıya kalacak yüz binlerce atama bekleyen öğretmen verilen sözlerin tutulmasını, MEB’in 2017 bitmeden 10 bin atamayı gerçekleştirmesini bekliyor. 100 bin öğretmen açığı varken ve atama bekleyen öğretmen sayısı 400 bini geçmişken 20 bin atama sayısı yetersizdir. Taleplerimizi dikkate alıp sıkıntılarımıza çözüm bulacağınıza inancımız sonsuzdur. Saygılarımla.”

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: 2017 KPSS sonuçlarının üzerinden aylar geçti ancak 2017 puanıyla öğretmen alımı olmadı. Üstelik Eylül-Ekim döneminde hiç öğretmen alımı olmadı. Hem Cumhurbaşkanımızın hem de Milli Eğitim Bakanımızın 10 bin atama yapılacağına dair açıklamaları var. Şartlar ne olursa söz verilen 10 bin atamanın yapılması faydalı olacaktır.

Son 20 bin atamada boş kalan kontenjanlar yapılacak olası bir mini bir atamayı 10 bin atamayla birbirine karıştırmamak lazım. Boş kalan kontenjanlara zaten mevzuata göre atamalar yapılacaktır. Burada asıl beklenti içinde olunan atama 10 bin atamadır, yani 2017 puanıyla yapılacak atamadır. Mülakat sebebiyle bir ilana çıkılma durumu olmuyorsa 2018 Şubat döneminde 20 bin +10 bin şeklinde yani 30 binlik atama yapılması faydalı olacaktır.

Bunun yanı sıra önceki dönemlerde 1 yıl geçerli olan KPSS puanlarıyla 40-50-60 bin öğretmen atanırken 2017 KPSS puanıyla şu ana kadar hiç atama yapılmaması, Şubat 2018 için 20 bin civarında atama yapılacak olması öğretmen adaylarının beklentilerini karşılamamaktadır.

Söz verilen 10 binle birlikte 2018 Şubat’ta 20 bin olmak üzere 30 bin öğretmen atama müjdesinin verilmesi, bütçe durumlarına göre öğretmen atama sayılarının arttırılması, KHK ile öğretmenlikten çıkarılan kişilerin yerine de ilave atama izinleri verilmesi, ücretli öğretmenliğin en aza indirilmesi öğretmen adaylarının yüzünü güldürecektir. Talepler abartılı değil, bunlar gerçekleştirilebilecek durumlardır, öğretmen adaylarının haklı taleplerinin her zaman yanınızdayız.

KAMUPERSONELİ.NET / ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Exit mobile version