Kpss

Merkezi Atama Kapsamında TCDD'yi Tercih Edecekler Dikkat !

Bilindiği gibi KPSS 2017/2 merkezi atama tercihleri bugün itibariyle başladı. Söz konusu tercihler 23 Kasım 2017 tarihinde sona erecek. Ayrıca söz konusu tercihler için adaylar 15 TL tercih ücreti yatıracaklardır. Tercih ücretlerinin yatırılacağı bankalar için TIKLAYIN. 

Ayrıca 10 Kasım 2017 tarihinde KPSS 2017/2 merkezi atama tercih robotu yayımlandı. Yayımlanan tercih robotunda hangi kurumun kaç personel alımı yaptığı belirtildi. Buna göre TCDD kapsamında personel alımı da gerçekleştiriliyor. 

5 YIL ÇALIŞMA ZORUNLULUĞU BULUNUYOR

Bunun yanı sıra KPSS 2017/2 merkezi atama tercih kılavuzunda TCDD bünyesinde alınacak olan personeller hakkında önemli ibareler paylaşıldı. Buna göre TCDD bünyesinde alınacak olan personellerin 5 yıl zorunlu çalışma sürelerini doldurmadan yer değişikliği isteyemeyecekler. Konu ile ilgili olarak KPSS 2017/2 merkezi atama tercih kılavuzunda belirtilen açıklamalar şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü pozisyonlarında istihdam edilecek personelin tümü atandıkları işyerinde en az beş (5) yıl süre ile görev yapmadan yer değişikliği isteğinde bulunamayacak olup, adayların tercih yaparken bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Ayrıca Hareket Memuru, Sürveyan, Mühendis ve Tekniker pozisyonlarını tercih edecek adayların renk körü olmamaları ve TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü Sağlık ve Psikoteknik Yönergesinde bu unvanlar için belirtilen sağlık koşulları ile psikoteknik yeterliliklerini taşımaları zorunludur”

Bir Yorum

  1. Es durumunda dahi mi ? Birde 7327 nitelik koduyla ilgili bir bilgilendirme iyi olurdu.