Kpss

KPSS 2017/2 Tercih Ücretinin Yatırılacağı Bankalar

Bilindiği gibi 10 Kasım 2017 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının resmi web adresinde KPSS 2017/2 merkezi atama duyurusu yayımlandı.

Yayımlanan duyuru ile KPSS 2017/2 kapsamında kamu kurum ve kuruluşları tarafından kaç adet kadro açıldığı belirtildi. Buna göre KPSS 2017/2 merkezi atama kapsamında 90 kamu kurum ve kuruluşu için 2 bin 38 kadro açıldı.

Bunun yanı sıra Devlet Personel Başkanlığı tarafından KPSS 2017/2 merkezi atama tercih robotu adayların erişimine açıldı. KPSS 2017/2 merkezi atama tercih robotu ile adaylar yayımlanan kadroların detaylarını görebileceklerdir. 

23 KASIM’DA SONA ERECEK

Ayrıca Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda KPSS 2017/2 merkezi atama tercih kılavuzu belirtildi. Tercih kılavuzu yayımlandı 14 Kasım 2017 (bugün) itibariyle tercihler başlamış oldu. Ayrıca KPSS 2017/2 tercihleri 23 Kasım 2017 tarihine kadar devam edecek ve tercih ücretleri 24 Kasım 2017 tarihinde sona erecektir. Bunun yanı sıra adaylar tercih ücretlerinin hangi bankalara yatırılacağını araştırıyorlar. Kamupersoneli.net olarak KPSS 2017/2 tercih ücretlerinin hangi bankalara yatırılacağını adaylarla paylaşıyoruz. 

TERCİH ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Tercih ücretlerinin hangi bankalara yatırılacağı ÖSYM tarafından belirlendi. Konu ile ilgili olarak ÖSYM tarafından belirlenen bankalar şöyle:

* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

* Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

*Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.