Emniyet Personeli

PAEM ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği 2. Başvuru Sonuçları Açıklandı

Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesinde yayımlanan duyuru ile 2017-2018 Erasmus 2. ilan başvuru sonuçlarının açıklandığı duyuruldu.

ÖĞRENCİLERİN TAMAMI KOŞULLARA UYUYOR

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlan arasında yer alan Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında yabancı yükseköğretim kurumlarına gönderilecek öğrencilerin seçimi, Polis Akademisi Erasmus Programı Uygulama Yönergesinin 10. maddesine göre oluşturulan “Polis Akademisi Başkanlığı Erasmus Programı Seçim Jürisi” tarafından tamamlandı. Yapılan değerlendirme sonucunda bu öğrencilerin tamamının Ulusal Ajans tarafından belirlenen asgari koşulları sağladıkları tespit edildi.

ÖĞRENCİLERE HİBE ÖDEMELERİNİN YAPILMASI

Öğrencilere yurtdışında geçirdikleri faaliyet süreleri boyunca, gittikleri ülke için belirlenen aylık miktar üzerinden hibe verilmektedir. Hibeler, öğrencilerin faaliyetle ilgili masraflarının tamamını karşılamaya yönelik değil, yalnızca katkı niteliğindedir. Öğrencilerin hibe ödemeleri %70 ve  %30 olarak 2 taksitte ve Avro cinsinden yapılır.  

HİBE DESTEĞİ KESİLEBİLİR

Öğrencinin, normal şartlarda öğrenim veya stajın devam etmesi gereken durumlarda 7 (yedi) takvim gününden (haftasonu dahil) fazla süre ile misafir olduğu kurumdan (şehirden / ülkeden) ayrıldığı tespit edilmesi durumunda, eğitim sonunda başarısız olması, OLS sınavını gidiş öncesinde ve dönüşte almaması ve katılımcı anketini doldurmaması ve hareketliliğe katılımı kanıtlayan belgelerini teslim etmemesi durumlarında, öğrenciye hibe ödenmez veya belli oranda kesinti yapılabilir. 

Sinecan İrem BOZKUŞ Öğrenim Hareketliliği, Mehmet Akif ERKAYIRAN Öğrenim Hareketliliği, Faridullah TALASH Öğrenim Hareketliliği, Orçun KÖKÇÜ Staj Hareketliliği, Christian Camilo Padilla D. Staj Hareketliliği, Numan DOĞAN Staj Hareketliliği ,Abdulkadir ARIKAN Staj Hareketliliği.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA