ÖSYM Duyurdu: 2016 KPSS Branş Sıralamaları Güncellendi

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS 2017/2 merkezi atama tercihleri alınacak. 

KPSS 2017/2 merkezi atama tercihleri 14 Kasım 2017 tarihinde başlayacak ve 23 Kasım 2017 tarihine kadar devam edecek. 

KPSS BRANŞ SIRALAMALARI GÜNCELLENDİ

Buna göre KPSS 2017/1 tercihlerinde yerleşen adaylar 2016 KPSS branş sıralamalarına eklenip sıralamalar güncellenmiştir. Bir çok aday tarafından 2016 KPSS branş sıralamalarının güncellenmesi talep edilmekteydi. 

ÖSYM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Bu kapsamda Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir duyuru yayımlandı ve branş sıralamalarının güncellendiği ifade edildi. Konu ile ilgili olarak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda “2016 Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim)  katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları güncellenmiş olup ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile güncellenmiş branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde 06.11.2017 tarihi ile aktif olarak bulunan eğitim bilgileri; ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.

Adayların branş bazında sıralamaları incelerken göz önünde bulundurması gerekenleri içeren teknik açıklama metnine aşağıda bağlantıdan erişilebilir.” ifadelerine yer verildi.

Exit mobile version