Diyanet Personeli

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: 10 Bin Civarında İmam-Hatip Açığı Var

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İşkur tarafından finansman sağlanarak Toplum Yararına Program kapsamında geçici olarak görevlendirilen 10 bin cami görevlisine ilişkin açıklama yaptı.

10 BİN CİVARINDA İMAM-HATİP AÇIĞI VAR

Bozdağ, 10 bin civarında imam-hatip açığı olduğunu ifade ederek: “Camilerde geçici cami görevlisi istihdamı oldu. Bu Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında bazıları alındı. Şimdi, oradakilerin ismi geçici cami görevlisi istihdamı. İmam -hatip var, sözleşmeli imam-hatip var, vekil imam-hatip var, kadrolu imam-hatip var ama bunların ismi başka, geçici cami görevlisi istihdamı çünkü kadro alamayınca burada bu yolla geçici cami görevlisi alımı.

Onlara “Sizi imam yapacağız, kadrolu imam yapacağız, vekil imam veya ücretli imam, sözleşmeli imam yapacağız” demiyor.” dedi.

SINAV YAPILIYOR

Bozdağ, imam-hatip olarak çalıştırılacak kişiler için sınav yapıldığını belirterek: “İmamlık nitelikli bir görev olduğu için bunlardan kim ehil, kim ehil değildir bunu tespit etmek için bir sınav yapıyorlar yani bu TYÇP kapsamında imam-hatip olarak çalışacak kişilerin buna ehil olup olmadığını tespit için yapılıyor.

Bunların aldatılması, kandırılması kesinlikle söz konusu değildir çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı bunu -ilanları var, hepsi var- çok açık, çok şeffaf bir şekilde yapmıştır” açıklamasını yaptı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum