2018 KPSS (Lisans Önlisans ve Lise) Ne Zaman Yapılacak?

2018 yılında lisans, önlisans ve lise düzeyinde gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavını binlerce memur adayı merakla takip ediyor. 

Kamu kurumlarında memur olma hayali kuran adaylara, 2018 KPSS’ye başvuruların ne zaman yapılacağını ve sınava dair diğer bilgileri haberimizde aktarıyoruz. İşte detaylar,

KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2018 KPSS için ÖSYM net bir tarih belirtmese de, Lisans düzeyinde gerçekleştirilecek kamu personeli seçme sınavının 2018 Mart ayında başvuruya açılması bekleniyor. 2018 yılının Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan ve Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri alanlarından yapılacak olan sınavın sonuçlarının ise Haziran 2018’de açıklanması muhtemel.

Ayrıca, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavının, Temmuz 2018 tarihinde yapılması beklenirken sonuçlarının da Ağustos 2018’de açıklanması beklenmektedir.

Önlisans ve lise düzeyinden KPSS’ye girecek adayların 2018 KPSS’ye Ağustos ayında başvurularını yapması öngörülürken sınavlar için öngörülen tarih Ekim 2018. 

ADAYLAR NE KADAR SINAV ÜCRETİ ÖDEYECEKLER?

ÖSYM’nin konuya dair bir duyuru yayımlamaması nedeniyle sınav ücreti konusunda net bir bilgi yok. Ancak geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirilen sınavlarda alanlara katılım sağlayacaklardan 40, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavına katılım sağlayacaklardan ise 60 lira talep edilmişti. Önümüzdeki KPSS için bu ücretlerde artış yaşanabilir. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Exit mobile version