Kpss A Memur Alım İlanları

Gençlik ve Spor Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı Yapıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı ilan ile yazılı ve sözlü sınavla 15 Denetçi Yardımcısı alınacağını duyurdu. İşte detaylar:

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşımak, en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idarî bilimler fakülteleriyle bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak, 2017 Yılında A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) KPSSP48 puan türünden 80 ve üzeri puan almak

1 Ocak 2017 tarihi itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak, sağlık durumu, yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim koşullarında yolculuk etmeye elverişli bulunmak.

SINAV BAŞVURULARININ ALINMASI

Giriş Sınavına katılmak isteyen adayların başvuruları ; 27 Ekim – 6 Kasım 2017 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı www.gsb.gov.tr internet adresinden  giriş yaparak Başvuru Formunu elektronik ortamda doldurup fotoğraf, Yüksek öğretim kurumu diploma veya bitirme belgesi ile 2017 KPSS sonuç belgesinin elektronik ortamda taranarak başvuru formuna eklenmesi suretiyle yapılacak.

SINAV TARİHİ, YERİ ve SÜRECİ

Giriş Sınavı önce çoktan seçmeli test usulünde yazılı, ardından sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak Ankara’da yapılacak.

Giriş Sınavının yazılı bölümü 9 Aralık 2017 Cumartesi günü tek oturumda yapılacak.

Giriş Sınavına katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres, tarih, sınav saatleri ve sınava ilişkin kurallar; 17 Kasım 2017 Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanlığı (www.gsb.gov.tr) internet adresinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak.