Diyanet Personeli

DİB İlk Defa İlçe Müftüsü Olarak Atanacaklar İçin Tercihler Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), İlçe Müftülüğü için yazılı sınav 22 Nisan, sözlü sınavlar ise 15 Mayıs – 1 Haziran 2017 tarihleri arasında yapıldı.

TERCİH İŞLEMLERİNİN YAPILMASI

Yapılan sözlü ve yazılı sınavlar neticesinde başarılı olan adayların atama işlemlerinin yapılabilmesi için 19 Ekim- 22 Ekim 2017 tarihleri arasında tercih yapmaları gerekmektedir.

Adaylar 25 tercihte bulunabileceklerdir. Tercihlerinden birine yerleşemeyenler ile belirtilen süre içerisinde tercihte bulunmayanların atamaları re’sen yapılacak.

ATAMA ESASLARI

Sınavda başarılı olan İlçe Müftüsü adayları, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 25 inci maddesinin 1 inci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre 4 üncü sınıf ilçelere atanacaklar.

Adayların tercihlerine göre yerleştirilmesi işlemi, yazılı ve sözlü sınav sonuçlarının aritmetik ortalamalarına göre yapılacaktır. Bunda eşitlik olması halinde sırasıyla,

Yazılı sınav puanı yüksek olana,

Hizmet süresi fazla olana,

Doğum tarihi önce olana öncelik verilecek.

YURTDIŞINDA GEÇİCİ GÖREVDE OLANLAR

Adaylardan halen yurtdışı teşkilatında geçici görevde olanların kanuni süresi içinde görevlerine başlamaları gerekmektedir. İlçe Müftülüğü hakkından feragat ederek yurtdışındaki görevlerine devam etmek isteyenlerin, feragat dilekçelerini 20 Ekim.2017 tarihine kadar Başkanlığın Atama I Daire Başkanlığı’na göndermesi gerekmektedir. 

Adayların atamaya esas olan ve belgelerini 25 Ekim 2017 tarihi saat 18.00’e kadar Başkanlığın Atama I Daire Başkanlığına ulaştırmaları gerekmektedir. İlgili evrakı süresi içerisinde teslim etmeyen adayların başvuruları geçersiz kabul edilecek, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak ve bu adayların atama işlemleri gerçekleştirilmeyecek.