Engelli öğretmen atama sonuçları açıklanıyor

 TERCİHLER 27 – 30 HAZİRAN 2016’DA ALINMIŞTI.

Engelli vatandaşlarımızdan istihdam edilmek istenilen önemli bir kısım da engelli öğretmen adayları. Bu eğitim bölümündeki adalarda tıpkı diğer engelli vatandaşlarımız gibi 24 Nisan 2016 tarihinde yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına girip, aldıkları puanlar ile birlikte MEB tarafından önce 250 olarak belirtilen sonra da gelen tepkiler sonrasında 500’e çıkartılan kontenjanlara 27 – 30 Haziran 2016 tarihleri arasında tercihlerde bulunmuşlardı.

Bu süreçten sonra adaylar artık tercih sonuçlarının açıklanmasını beklerken tüm engelli öğretmen adaylarının gözleri adete Milli Eğitim Bakanlığı ve yetkililerinden gelecek olan açıklamalara çevrildi.

MEB ÖNCE PUAN ÜSTÜNLÜĞÜ DEDİ, SONRA KONTENJAN YAYINLADI

27 Haziran 2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünden yapılan resmi açıklamada “Atamaların 1 Temmuz 2016 tarihinde adayların EKPSS puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda il emrine yapılacağı” belirtilmesine rağmen verilen 500 kontenjanını alanlara bölerek adeta engelli öğretmen adayların tepkisini çekti.

Kimi kesimce yapılan uygulamanın doğru olduğu düşünülerek, Beden Eğitim alanındaki kişi ile Türk Dili ve Edebiyatı alanındaki kişinin tek bir puan içerisinde yarıştırılamayacağı, her alanın kendi içerisinde yarıştırılması gerektiği düşünülürken kimi adaylarda daha önceki yıllarda yapıldığı ve yapılan açıklamalardaki gibi puan üstünlüğüne göre atamaların yapılması gerektiği, verilen kontenjanın alanlara bölünmemesi gerektiği savunuldu.

TERCİH SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANACAK

Her iki kesim tarafından yaşanılan bu kargaşa arasında adaylar tercih sonuçlarının bugün MEB tarafından açıklanmasını beklemektedirler. Adaylar sonuçlarına http://atama.meb.gov.tr/ adresinde yer alacak olan Haziran Engelli Öğretmen Atama Sonuçları bölümünden öğrenebilecekler.
 

Exit mobile version