Özel Harekat Daire Başkanlığına 3 Bin 4 Polis Alınacak (Lise Mezunlarından Başvuru Talebi)

Resmi Gazete’nin 25 Ağustos 2017 tarihli sayısında 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Yayımlanan KHK kapsamında Ön Lisans mezunlarına polis olma yolu açılırken kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde 38 bin 784 kadro ihdası yapıldı. 

ÖZEL HAREKATA 3 BİN 4 KADRO İHDASI YAPILDI

Bu kadro ihdasları dahilinde Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire başkanlığında 3 bin 4 kadro ihdası yapıldı. Yapılan kadro ihdası kapsamında yeni ilanın yayımlanması bekleniyor. 

Bu kapsamda Özel Harekat Başkanı 1, Özel Harekat Başkan Yardımcısı 3, Komiser Muavini 1.000, ve polis memuru 2.000 olmak üzere 3 bin 4 kadro ihdası yapıldı. 

ADAYLARIN TALEPLERİ

Yapılan kadro ihdaslarının ardından Polis Özel Harekat alımı bekleyen adaylar söz konusu ilanın Emniyet Genel Müdürlüğü veya Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanmasını bekliyorlar. Söz konusu alımlara ilişkin adaylar yapılacak olan alımlar hakkında lise mezunlarının da başvurularının alınmasını ve KPSS şartının bulunmamasını talep ediyorlar.

Konu ile ilgili olarak ilanın ne zaman yayımlanacağına ilişkin Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden bir açıklama yapılmadı. Kamupersoneli.Net olarak yetkililerden ilanın ne zaman yayımlanacağına ilişkin bir açıklama yapılmasını talep ediyoruz. 

Sizlerde beklenen bu alım hakkında görüş ve taleplerinizi belirtmek isterseniz sayfanın alt kısmından yorum yapabilirsiniz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

Exit mobile version