Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Bünyesinde 4 Bin 800 Polis Alımı Daha Yapılacak ! PÖH Alımı Olabilir Mi?

Resmi Gazete’nin 25 Ağustos 2017 tarihli sayısında 694 sayılı KHK yayımlandı. Yayımlanan KHK’da kamu kurum ve kuruşlarına 38 bin 784 kadro ihdası yapıldı. Bunun yanı sıra Ön Lisans mezunlarına polis olma yolu açıldı.

Kadro ihdasları kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 20 bin kadro ihdası yapıldı. Yapılan kadro ihdasları kapsamında 694 sayılı KHK’ya göre; KHK’ya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında 1 özel harekat başkanı, 3 özel harekat başkan yardımcısı, bin komiser muavini, 2 bin polis memuru olmak üzere toplam 3 bin 4 kadro oluşturuldu.

Genel Müdürlüğün taşra teşkilatına ise 8 özel harekat müdürü, bin 500 komiser muavini, 20 bin polis memuru, 7 bin 500 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere toplam 29 bin 8 kadro ihdas edildi. Böylece, Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 32 bin 12 kadro verildi.

4 BİN 800 POLİS ALIMI DAHA YAPILACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 2 bin 200 komiser yardımcısı alımı yapılıyor. Bunun yanı sıra Ön Lisans ve Lisans mezunlarından 13 bin polis alımı da gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 20 bin kadro ihdasının 15 bin 200’ü tamamlanmış oluyor. Böylelikle Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 4 bin 800 polis alımı daha yapılacağı ortaya çıkıyor. Ancak yeni ilanın ne zaman yayımlanacağı hakkında yetkililerden bir açıklama yapılmadı. 

PÖH ALIMI MI YAPILACAK?

Bu alım hakkında adaylar Özel Harekat Polisi branşında olup olmayacağını araştırıyorlar. Ancak alımların PÖH olarak yapılıp yapılmayacağı da bilinmiyor. Söz konusu alımların hangi branşta yapılacağı ve ilanın ne zaman yapılacağına ilişkin yetkililerden bir açıklama yapılmasını talep ediyoruz. 

Exit mobile version