Emniyetten 22 Bin Personel İhraç Edildi ! Yeni Polis Alımı Yapılacak Mı?

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak Antalya’nın Kundu turizm merkezindeki bir otelde Polis Akademisi Göç ve Sınır Güvenliği Araştırma Merkezince “Göç ve Uyum” temasıyla düzenlenen 2. Uluslararası Göç ve Güvenlik Konferansına katıldı.

Yılmaz Çolak buradaki konuşmasında 17-25 Aralık sürecinden sonra eğitim öğretim alanında yoğun çalışma içine girdiklerini söyledi.

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak FETÖ’nün tüm Türkiye’yi işgale kalkıştığını anlatarak “FETÖ öncesinde de tüm kurumları işgale kalkıştı. 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra bunu fark ettik.” ifadelerini kullandı.

“23 BİN ÖÖĞRENCİ EĞİTİM ALMAKTADIR”

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak açıklamalarında “Emniyet teşkilatının ihtiyacı olan emniyet amirleri ve polis memurlarını yetiştirmeye başladık. Bu süre zarfında 7 bin 300’den fazla komiser yardımcısını, 38 binin üzerinde de polis memurunu teşkilata kattık. Şu anda 38 okulumuz ve Ankara’daki Polis Amirleri Eğitim Merkezi’mizde 23 bin öğrencimiz eğitim almaktadır. Bunlardan bini komiser yardımcısı, 22 bini polis memuru adayı. Yakında da 2 bin 200 komiser yardımcısının eğitimini başlatacağız. Böylece öğrenci sayımız 25 bini aşacak. 15 Temmuz’dan sonra teşkilatımız FETÖ çetesinden arınma sürecine girdi. 

“22 BİNİN ÜZERİNDE İHRAÇ GERÇEKLEŞTİ”

Bu arınma sürecinde 22 binin üzerinde ihraç gerçekleşti. Şu anda 12 bin civarında açıkta personel var. Emniyet teşkilatındaki arınma sırasında herhangi zafiyet yaşanmamıştır. Hatta daha da güçlenerek çıkmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

POLİS ALIMI YAPILACAK MI?

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak açıklamalarında ihraç edilen personel ve öğrenim gören öğrenci sayısına yer verdi. Bu açıklamaların ardından akıllara yeni polis alımının yapılıp yapılmayacağı geldi. Ancak Polis Akademisi Başkanı Yılmaz çolak açıklamalarında polis alımının yapılıp yapılmayacağına yer vermedi. Konu ile ilgili olarak herhangi bir açıklama yapıldığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Sizlerde polis alımı hakkında taleplerinizi sayfanın alt kısmından yorum yaparak belirtebilirsiniz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Exit mobile version