Aöf

AÖF Sınav Sisteminde Değişiklik Yapılmalı Mıdır? Talepleriniz Neler?

Bilindiği gibi Resmi Gazete’nin 5 Eylül 2017 tarihli sayısında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin değiştirilmesine dair yönetmelik yayımlandı.

YÖNETMELİĞE GÖRE

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile öğrenci, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilir. Öğrenci, ders ekle/sil işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde, sadece o yarıyıl için yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez. Lisans programlarında birinci yarıyıldan ders alan öğrenci beşinci ve yedinci yarıyıllardan; ikinci yarıyıldan ders alan öğrenci altıncı ve sekizinci yarıyıllardan; üçüncü yarıyıldan ders alan öğrenci yedinci yarıyıldan; dördüncü yarıyıldan ders alan öğrenci ise sekizinci yarıyıldan ders alamaz.

4 YANLIŞ 1 DOĞRU SİSTEMİNİN KALDIRILMASI TALEP EDLİYOR

AÖF sınav yönetmeliğinde yapılan son değişiklik yukarıdaki gibi oldu. Bu değişikliğin yanı sıra bir değişikliğin olmaması sınav sisteminden mağdur olan adayları hüsrana uğrattı. Adaylar AÖF sınav yönetmeliği kapsamında imza kampanyası başlatmakla beraber sitemize çeşitli geri bildirimler gönderiyorlar. Adaylar sitemize gönderdikleri geri bildirimlerde yönetmelikte yapılan son değişiklikte sınav sisteminde istenilen değişikliğin yapılmaması ve 4 yanlış 1 doğru uygulamasının hala devam etmesi adayları üzüntüye uğrattığı belirtildi. Ayrıca adaylara tarafından 4 yanlış 1 doğru sisteminin kaldırılması talep ediliyor.

GERİ BİLDİRİMLER

Adaylar sitemize gönderdikleri geri bildirimlerde “Kesinlikle kaldırılsın”, “Yanlış tabi ne gerek var götürmesine insanlardan para alma tuzağı başkada hiçbir şey değil”, “4y1d kalmadığı sürece kaydımı yenilemeyeceğim”, “Örgünde ne ise bizimde öyle olmalı. Hakkımızı yemeyin 4 yanlış 1 doğru saçmalık”, “Soru sayısı zaten az.4 yanlış 1 doğruyu götürme sistemi kaldırılmalı. Açıköğretim okuyan öğrenciler örgün okuyan öğrencilere göre daha çok zorlanıyor.” şeklinde yorumlarda bulundular.

GÖRÜŞLERİNİZ NELER?

Peki sizler AÖF sınav sisteminde hangi zorlukları yaşıyorsunuz? Sınav sisteminde kaldırılmasını istediğiniz veya düzenlenmesini istediğiniz problemler neler? 4 yanlış 1 doğru uygulaması kaldırılmalı mıdır? Görüşlerinizi belirtmek isterseniz sayfanın alt kısmından yorum yapabilirsiniz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. kesinlikle kaldırılsın istiyoruz.para tuzağı başka hiç bişey değil.çoğu kişi bu yüzden okulu dondurdu.para kazanmak için yapıldı ama ters tepti bence.yazık bizler hem çalışıp hem okuyoruz çoğunlukla örgün eğitimle aynı performansı beklemek kesinlikle yanlış.

  2. ben hem 4 yanlişin 1 doğruyu götürdüğü sistemin kalkmasini ve aynı zamanda kredili sistemin kalkmasını istiyorum arkadaş zaten okula gitmiyoruz etmiyoruz sadece kitapları okuyarak sınavı geçmeye çalışıyoruz bizlere garezlerimi var acaba çok merak ediyorum

  3. 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi çok saçma kesinlikle kaldırılmalı

  4. AÖF’nin uyguladığı bu 4 yanlış 1 doğruyu götürür uygulaması tamamen yanlış, yanlı, ve haksız bir uygulamadır başka hiçbir örgün eğitim kurumunda uygulanmayan eğitimde eşitlik ilkesine aykırı ve hiçbir bilimsel ve akılsal dayanağı olamayan sadece AÖF öğrencilerini devlete karşı kışkırtmaya yönelik okumaktan yıldırmak ve soğutmak için yapılmış sinsi kurnaz bir planın parçasıdır. Dört kitapta ve dahi dört mezhepte yeri olamayan bir uygulamadır Kuranı kerimde bile Rabbimiz “innel hasenati yüzhibnesseyiat” yani şüphesi iyilikler kötülükleri siler diyor bunlar ne yapıyor peki tam tersi kötülüklere(yani yanlışlara) iyilikleri (yani doğruları) sildiriyorlar. Bir mahallede 4 adam yanlış yapsa 1 suçsuz adamı senide bu adamların yüzünden cezalandırıyoruz denilmesi ne kadar haklı ise bu da o kadar haklı. Ayrca aöf de zulüm sadece bununla sınırlı değil çift dönem tek dönem uygulaması da başlı başına bir tuzak bir haksızlık tamamen öğrenciyi madden manen yıpratılmak ve haksız bir kazanç elde etmek i