Ekonomi Bakanlığı Kamu Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlıyor ?

Ekonomi Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla bir ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre;  Dış Ticaret Uzman Yardımcısı (30) pozisyonunda personel alımı yapılacak.

Ekonomi Bakanlığı personel alım ilanına başvurular ne zaman başlayacak, başvurular nereden yapılacak, kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar:

EKONOMİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Personel alım ilanına başvurular, 16 Ekim 2017’de başlayacak ve 27 Ekim 2017 18:00’a kadar devam edecek. Başvurular,  “www.ekonomi.gov.tr” internet adresi üzerinden yapılacak.

GEREKLİ BELGELER

T.C. Kimlik Numarası, KPSS, YDS veya diğer yabancı dil sonuç puanı, diploma veya mezuniyet belgesi

PERSONEL ALIM İLANINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşıyan, en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakültelerinin yukarıda belirtilen bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olan, sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olan

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) ilgili puan türünden en az 80 puan almış olan, Yazılı sınav tarihi itibariyle ÖSYM tarafından son iki yıl içerisinde gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavlarından (Almanca, Fransızca veya İngilizce dillerinden birinden) en az (B) düzeyinde puan almış olan adaylar başvuru yapabilecek.

Exit mobile version