En Az Lise Mezunu Yeni Polis Özel Harekat (PÖH) Alımında KPSS Şartı Olacak Mı? (Kadınlardan Başvuru Talebi)

Bilindiği gibi İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan polis eksiğinin olduğunu açıkladı. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında yeni polis alımının devam edeceğini ifade etti.

MUSTAFA ÇALIŞKAN’IN AÇIKLAMASI

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan açıklamalarında “Dünyanın birçok ülkesinde her 250 kişiye bir polis, bazı Avrupa ülkelerinde de her 200 kişiye bir polis düşerken, İstanbul’da şu anda yaklaşık her 500 kişiye bir polisle hizmet veriyoruz. Türkiye genelindeki sayılar da yaklaşık olarak böyle. Az personelle hizmet vermenin çok zor olduğunun farkındayız. 

Ama hemen çözülemiyor. Bakanlığımız da bu konuda gerekli çalışmayı yapıyor. İstanbul’da 2 yıl içinde terörle mücadele konusunda yoğunlaştık. Bu çalışmalarımız hala devam ediyor. Bu nedenle diğer bazı güvenlik hizmetlerinde kısmi aksamalar yaşanmış olabilir. Bunların giderilmesi için de lokal tedbirler alıyoruz. Örneğin, dün İstanbul’da yaklaşık bin suç işlendi. İstanbul’da kayıtlı 600 bin Suriyeli göçmen var. Kayıtlı olmayan Suriyeliler ile diğer yabancı uyrukluları saymıyorum.” ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI

Bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Polis Akademisi Mezuniyet Töreninde yaptığı açıklamalarında yeni polis alımının yapılacağını ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında “Bugün mezun olanlarla birlikte 17-25 Aralık sonrası göreve başlayan komiser yardımcısı sayısı 7 bin 347’yi buldu. Eskiden yılda 500 mezun verebilen akademimiz üstün bir gayretle sadece bu yıl bin 859 mezun vermiştir. Mevcut eksiği tamamlayana kadar bu sistemle, yani sivilden öğrenci alarak komiser yardımcısı yetiştirme programını sürdüreceğiz” ifadelerine yer vermişti.

PÖH ALIMI OLACAK MI?

Bu açıklamaların ardından adaylar yeni PÖH alımının yapılmasını talep etmekle beraber yeni ilan için beklemeye başladılar. Yeni PÖH alımını bekleyen adaylar alımlarda KPSS şartının olup olmayacağını araştırıyorlar. Bu konu hakkında henüz net bir bilgi paylaşılmadı. PÖH alımının ne zaman yapılacağı kesinleşmediğinden dolayı KPSS şartının olup olmayacağı bilinmiyor.

Ancak konu netlik kazandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Ayrıca yeni PÖH alımında kadın adaylar da başvuru talebinde bulunuyorlar. Yeni alım ilanı yayımlandığında kadınların başvuru yapıp yapamayacağı netlik kazanacaktır. Konu ile ilgili olarak görüş ve taleplerinizi belirtmek isterseniz sayfanın alt kısmından yorum yapabilirsiniz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

Exit mobile version