21. Dönem POMEM 13 Bin Polis Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 13 bin polis alımı yapacağını duyurmuştu ve başvurular 6 Ekim 2017 tarihi itibariyle son buldu.

21. Dönem 13 bin polis alımı 2 ön lisans mezunu ve 11 bin lisans mezunu olarak alınacağı bildirilmişti.

Adaylar Merak İçindeler…

Şimdi tüm adaylar sonuçlarının ne zaman açıklanacağını bekliyorlar. Adayların meraklarını bir nevi gidermek adına daha önce başvuruların ardından ne zaman açıklama yapıldığı konusunda kısa bir derleme hazırladık.

Sürenin Uzatılması Muhtemel!

18. Dönem polis alımlarına baktığımız zaman ön başvuruların alım tarihinden itibaren 1 aylık bir süre içerisinde sonuçları açıklandığını görüyoruz.

18. Dönem POMEM başvuruları 19 Ağustos 2016 tarihinde alınmış olmakla birlikte 20 Eylül 2016 tarihinde sonuçları açıklanmıştı. Bu sonuç açıklamayı dikkate alacak olursak eğer 21. Dönem polis alımlarının 1 en geç 2 ay içerisinde yani Kasım ya da Aralık ayında açıklanmasını bekliyoruz.

Daha önceki POMEM başvurularının alınmasından itibaren 1 ya da 2 ay içerisinde sonuçların açıklandığını görmüştük.

Bir diğer değerlendirme olarakta ilk defa önlisans mezunu adaylarda başvuru yapabildiler. Bu durumu dikkate alırsak eğer sürenin biraz daha uzaması söz konusu olabilir. Yani sonuçlar 1 ay içerisinde değilde diğer aylara sarkması muhtemel görülüyor.

Ancak 2017 bitmeden sonuçların açıklanmasını bekliyoruz…

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Exit mobile version