Cumhurbaşkanı ERDOĞAN “öğretmen ataması yapın” talimatını veremez miydi?

Bilindiği üzere 2017 yılı için kamuya 60 bin personel alınacağı açıklanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU 2016 yılı sonlarında “2017’de kamuya 60 bin personel alacağız, bunun büyük çoğunluğunu Milli Eğitim Bakanlığı’na alacağız.” açıklamasını yaparken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat DEMİRÖZ ise“2017’de 30 bin öğretmen alacağız, belki de daha fazla.” cümlesini kullanmıştı.

2017 yılı içinde de 30 bin öğretmen ataması yapılacağına dair açıklamalar devam etti. Devletin en üst makamında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN “Öğretmenlere yönelik 20 bin kadro açıldı, öyle zannediyorum ki Ağustos’tan sonra 10 bin daha ilave edilecek.” ifadelerini kullanırken Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ ise “2017 yılında 30 bin öğretmen alacağız, Ağustos’tan sonra da 10 bin alacağız.” şeklinde açıklamalar yaptı.

20 bin öğretmen atamasında mülakatta 60 puan ve üstü alan ve 2017 KPSS’ye giren öğretmen adayları MEB’den öğretmen ataması ilanı beklerken Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ  “2017’de yeni atama yapmayacağız. 20 bine yakın öğretmeni 2018 yılında inşallah eğitim ailemize katacağız. Duyuruları şubatta başlatıyoruz, sınavları mayıs gibi yapıyoruz, ağustos gibi de  göreve başlatıyoruz. ” açıklaması geldi.

Öğretmen adayları gece gündüz atama mücadelesi yürütürken MEB öğretmen ataması yapmak yerine ücretli öğretmen görevlendirmeyi tercih etmiştir. Doğu ve Güneydoğu illerine alan dışı ve ön lisans mezunu ücretli görevlendirmeler yerine son yapılan 20 bin atamada 60 puan üstü alanlardan ek sözleşmeli öğretmen ataması yapılamaz mıydı? Okula yeni başlayan çocuklarımız öğretmenlerine kavuşamaz mıydı? Maliye Bakanlığı, söz verilen 10 bin öğretmen atama iznini onaylayamaz mıydı? Daha da önemlisi Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, “öğretmen ataması yapın” talimatını veremez miydi?

Değerlerndirme: Kamupersoneli.net olarak önerimiz: MEB’in Ekim ayı içerisinde normlarını güncelledikten sonra sözleşmeli atamada boş kalan kontenjanlara mülakattan 60 puan üstü alanların tercih edeceği bir atama yapması olumlu olacaktır. Ayrıca 2017 KPSS’ye giren öğretmen adayları için de 2018 Şubat kontenjanlarında 2017 Eylül’de yapılmayan 10 bin atamanın yer alması adaletli olacaktır.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Exit mobile version