Öğretmen

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN “öğretmen ataması yapın” talimatını veremez miydi?

Bilindiği üzere 2017 yılı için kamuya 60 bin personel alınacağı açıklanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU 2016 yılı sonlarında “2017’de kamuya 60 bin personel alacağız, bunun büyük çoğunluğunu Milli Eğitim Bakanlığı’na alacağız.” açıklamasını yaparken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat DEMİRÖZ ise“2017’de 30 bin öğretmen alacağız, belki de daha fazla.” cümlesini kullanmıştı.

2017 yılı içinde de 30 bin öğretmen ataması yapılacağına dair açıklamalar devam etti. Devletin en üst makamında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN “Öğretmenlere yönelik 20 bin kadro açıldı, öyle zannediyorum ki Ağustos’tan sonra 10 bin daha ilave edilecek.” ifadelerini kullanırken Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ ise “2017 yılında 30 bin öğretmen alacağız, Ağustos’tan sonra da 10 bin alacağız.” şeklinde açıklamalar yaptı.

20 bin öğretmen atamasında mülakatta 60 puan ve üstü alan ve 2017 KPSS’ye giren öğretmen adayları MEB’den öğretmen ataması ilanı beklerken Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ  “2017’de yeni atama yapmayacağız. 20 bine yakın öğretmeni 2018 yılında inşallah eğitim ailemize katacağız. Duyuruları şubatta başlatıyoruz, sınavları mayıs gibi yapıyoruz, ağustos gibi de  göreve başlatıyoruz. ” açıklaması geldi.

Öğretmen adayları gece gündüz atama mücadelesi yürütürken MEB öğretmen ataması yapmak yerine ücretli öğretmen görevlendirmeyi tercih etmiştir. Doğu ve Güneydoğu illerine alan dışı ve ön lisans mezunu ücretli görevlendirmeler yerine son yapılan 20 bin atamada 60 puan üstü alanlardan ek sözleşmeli öğretmen ataması yapılamaz mıydı? Okula yeni başlayan çocuklarımız öğretmenlerine kavuşamaz mıydı? Maliye Bakanlığı, söz verilen 10 bin öğretmen atama iznini onaylayamaz mıydı? Daha da önemlisi Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, “öğretmen ataması yapın” talimatını veremez miydi?

Değerlerndirme: Kamupersoneli.net olarak önerimiz: MEB’in Ekim ayı içerisinde normlarını güncelledikten sonra sözleşmeli atamada boş kalan kontenjanlara mülakattan 60 puan üstü alanların tercih edeceği bir atama yapması olumlu olacaktır. Ayrıca 2017 KPSS’ye giren öğretmen adayları için de 2018 Şubat kontenjanlarında 2017 Eylül’de yapılmayan 10 bin atamanın yer alması adaletli olacaktır.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. hayır 10bin ek atama 2017 mayıs mülakatına girenlere söz verildi.hiçbir verdikleri sözleri tutmadılar biz nasıl güvenipte oy verelim artık bunalttılar.erkek adam bikere söz verir sonuna kadar arkasında durur.hayal kırıklıkları yaşatmaz herkesin bi ailesi ve psikolojisi olduğunu bilir ve mahçup etmez.

  2. 2019 seçimlerinde bizde onları hayal kırıklığına ugratacagiz bizim hakkımızı yiyenleri unutmuyacaz 450 bin öğretmeni mağdur edenleri Allah da onları mutlaka mağdur edecektir. Verilen sözler hepsi boş

  3. kamu personeli biz atanamayan ogretmenlerin sesi oldugunuz icin tesekkurler supersiniz sizz

  4. 2017 KPSS yapılmis. Hala ne 2016 KPSS sinden bahsediliyor anlamıyorum.

  5. 2017 KPSS yapılmis. Hala ne 2016 KPSS sinden bahsediliyor anlamıyorum.

  6. cumhurbaşkanı mtv inecek dedi indi ağustosda 10 bin öğretmen atanacak dedi atanacak kim cumhurbaşkanına karşı gelebilir? cumhurbaşkanına bunu sözünü hatırlatacak aktif sosyal faaliyetler yapmamız gerek. atanamayan öğretmenler uyumayın mücadele edin ki hayvan yetiştiricileri yerinizde olmasın! duyurun artık reisi cumhura sesinizi !

  7. ısrarla cumhurbaşkanının ağostos sonrası 10 bin öğretmen atamasından kaçınan milli eğitim sesimizi duy artık yıl bitmeden hakkımızı verin. her yıl 50 bin 40 bin öğretmen ataması olurken bu yıl neden sadece 20 bin neden üstelik ihraç edilen 35 bin hain varken yerlerini ücretliyle doldurmak nasıl bir mantık? kpss sınavı yapılalı bir yıla yaklaştı atama 2017 de olmayacaksa neden sınav yaptınız o halde nede? ales sınavı bile yıllarca geçerli oluyor o halde kpss puanı da yıllarca geçerli olsun! öğretmenlerin hakkını verin 10 bin sözünüzü yıl bitmeden tutun ve hayvan yetiştiricisini sınıflara öğretmen diye dikmeye son verin son ! ey cumhurhurbaşkanım duy sesimizi …