POMEM 13 Bin Polis Alımı Başvurularında Son Günler! Kimler Başvuru Yapabilir?

Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan bir duyuru ile, ön lisans ve lisans düzeyinde mezun olan 13 bin polis alımı yapacağını açıkladı.

Başvurular Sona Eriyor!

Polis Akademis Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre 21. Dönem 13 bin polis alımı başvurularında son günlere gelindi.

13 bin polis alımına başvuru yapacak adayların başvuruları 25 Eylül Pazartesi günü başlamıştı. Adayların başvurularının son günü olarak belirtilen tarih ise 6 Ekim Cuma günü olarak belirlendi. Adaylar 6 Ekim Cuma günü en geç saat 17:00’a kadar başvurularını gerçekleştirmek durumundalar.

Peki Kimler Başvuru Yapabilecek?

Başvuru şartlarının en başında T.C. vatandaşı olmak geliyor. Adayların önlisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması gerekiyor. KPSS’de Bakanlıkça belirlenen puanları almış olmak. Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmayan adaylar başvuru yapabilecek. Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmayan adaylar başvurabilecek. Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşıyan adaylar başvurabilecek. Erkek adaylar için 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre askerlikle ilişiği bulunmayan adaylar başvurabilecek.

POMEM 13 bin kişilik kadroda dağılım şu şekilde ele alındı;

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu (10.000) erkek, (1.000) kadın, önlisans mezunu (1.800) erkek, (200) kadın aday olmak üzere toplam (13.000) aday asıl olarak alım yapılacaktır.

Exit mobile version