21. Dönem POMEM 13 Bin Polis Alımında KPSS ve Yaş Şartı Esnetilmeli Midir?

Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuru ile 13 bin polis alımı yapılacağı ifade edilmişti. 

Söz konusu polis alımında 11 bin Lisans mezunu 2 bin Ön Lisans mezunu alım yapılacağı da ifade edildi. Yayımlanan duyurunun ardından ilan için heyecanlı bekleyiş başladı. Bunun ardından 25 Eylül 2017 tarihinde EGM 21. dönem POMEM 13 bin polis alım ilanına başvurular alınmaya başlandı. 

ESNETİLMESİ İSTENİLEN ŞARTLAR

Söz konusu polis alımında “Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans mezunları için 2016 veya 2017 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (70,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak” şartı ile “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak” şartı aranmaktadır.

SİZE GÖRE NASIL OLMALIDIR?

Bu şartların yanı sıra birçok şart aranmaktadır. Ancak adaylar sitemize gönderdikleri geri bildirimlerde KPSS ve yaş şartının esnetilmesini talep ediyorlar. Peki size göre KPSS ve yaş şartı esnetilmeli midir? Konu ile ilgili olarak görüşlerinizi belirtmek isterseniz sayfanın alt kısmından yorum yapabilirsiniz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

Exit mobile version