Flaş Açıklama: Polis Eksiği Var ! En Az Lise Mezunu PÖH Alımı Olacak Mı?

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan İstanbul Üniversitesi (İÜ) Adli Tıp Enstitüsü öğrencilerine, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk dersini verdi. 

Mustafa Çalışkan burada bir konuşma yaptı ve polis eksiğinden bahsetti. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan konuşmasında İstanbul’da 500 kişiye 1 polisin düştüğünü ifade etti.

“AZ PERSONELLE HİZMET VERMENİN ÇOK ZOR OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ”

Konu ile igili olarak İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan açıklamalarında “Dünyanın birçok ülkesinde her 250 kişiye bir polis, bazı Avrupa ülkelerinde de her 200 kişiye bir polis düşerken, İstanbul’da şu anda yaklaşık her 500 kişiye bir polisle hizmet veriyoruz. Türkiye genelindeki sayılar da yaklaşık olarak böyle. Az personelle hizmet vermenin çok zor olduğunun farkındayız. Ama hemen çözülemiyor.

“LOKAL TEDBİRLER ALIYORUZ”

Bakanlığımız da bu konuda gerekli çalışmayı yapıyor. İstanbul’da 2 yıl içinde terörle mücadele konusunda yoğunlaştık. Bu çalışmalarımız hala devam ediyor. Bu nedenle diğer bazı güvenlik hizmetlerinde kısmi aksamalar yaşanmış olabilir. Bunların giderilmesi için de lokal tedbirler alıyoruz. Örneğin, dün İstanbul’da yaklaşık bin suç işlendi. İstanbul’da kayıtlı 600 bin Suriyeli göçmen var. Kayıtlı olmayan Suriyeliler ile diğer yabancı uyrukluları saymıyorum.” ifadelerine yer verdi.

EN AZ LİSE MEZUNU PÖH ALIMI OLACAK MI?

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın bu açıklamalarının ardından PÖH alımı bekleyen adaylar araştırmalarına ve sorgulamalarına başladılar. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın polis eksiği açıklamalarına istinaden sitemize geri bildirim gönderen adaylar PÖH alımının yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladılar.

Kamupersoneli.net olarak en az lise mezunu PÖH alımının yapılıp yapılmayacağı hakkında adayların aklındaki soru işaretinin kaldırılması için yetkililerden bir açıklama yapılmasını talep ediyoruz. 

Exit mobile version