TEOG ve YGS-LYS’den Sonra KPSS’de de Değişiklik Yapılır Mı?

2017 Yılı Programı kapsamında kamuya personel alımlarında yazılı ve sözlü sınav esas olacak şekilde gerekli düzenlemeler yapılacaktı. TEOG, YGS, LYS ile ilgili yapılacak değişikliklerinden ardından KPSS’de de bir değişiklik yapılır mı beklentisi oluşmaya başladı.

KPSS’ye de İtiraz Var, Mülakata da İtiraz Var

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında kamuya personel alımları kamuoyunda daha sık tartışılmaya başlanmıştı. Çalışma Eski Bakanı MÜEZZİNOĞLU bir açıklamasında “Mülakat var, mülakata itirazları var, öbür türlü KPSS var, KPSS’ye ayrı itirazlar var. Bütün bunları yeniden Türkiye dünyayla yarışacak bir ülke olmalı bunu da yeniden açık, şeffaf ve sürdürülebilir hale taşıyabilmeli. Ama bu çalışmalar bizim önümüzde en az 2 yılımızı, 3 yılımızı alır.” cümlelerini kullanmıştı. Kamu personel rejimi 2019 seçimlerinden sonraya kalmış gözükmekle birlikte bunun öncesinde KPSS’yle ilgili değişiklik yapılması söz konusu olabilir.

KPSS Kaldırılıp Alan Sınavları Gelebilir

Kamu kurumları personel alımlarında sadece KPSS sonuçlarına bağlı kalmak istememektedir. İşe alınacak personeller için bölüm bazında merkezi alan sınavları da yaygınlaştırabilir veya kurum bazlı yazılı sınavlar da yapılabilir. Dolayısıyla KPSS’nin kaldırılması da gündeme gelebilir. Kamu personel alımlarında alan sınavı + sözlü sınav + güvenlik soruşturmaları olacak şekilde bir düzenleme yapılması muhtemeldir.

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: Kamu personel alımında da bir değişiklik yapılacağını öngörüyoruz. Her kurumun işe alacağı personel için kendisi de sınav yapabilir, merkezi olarak alan sınavları da yaygınlaştırabilir. Buna bağlı olarak KPSS’de de bir değişiklik yapılması mümkündür. 2018 yılında tüm öğrenim düzeyleri için KPSS yapılacaktır. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’dan TEOG ve YGS’den sonra KPSS’ye yönelik bir açıklama da gelebilir. Ortaokul ve liseye giriş sınavlarından sonra KPSS’yle ilgili de bir çalışma yapılması talimatı verilebilir. Kamupersoneli.net olarak mağduriyetlerin yaşanmadığı, objektif bir yöntemle personel alımının yapılmasını destekliyoruz.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Exit mobile version