Adaylardan 21. Dönem POMEM Alımında KPSS Şartı Esnetilsin Talebi

Bilindiği gibi Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı ve adaylar tarafından büyük bir heyecan ile beklenen 13 bin polis alımı genel şartları ve başvuru tarihleri açıklandı. 

Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan genel şartlara bakıldığında Lisans mezunu adaylardan KPSS 60 puan istenirken Ön Lisans mezunu adaylardan KPSS 70 puan istendiği ifade edildi.  

Ayrıca yayımlanan duyuruda, kadın ve erkek adaylarda, kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak, şartları bulunuyor. Erkek adaylar için ayrıca 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre askerlikle ilişiği bulunmamak koşulu var.

KPSS ŞARTININ ESNETİLMESİ TALEP EDİLİYOR

Merakla beklenen 13 bin polis alımı genel şartları açıklandı ve adaylar beklediği genel şartları bulamadılar. Genel şartlara ilişkin sitemize geri bildirim gönderen adaylar KPSS şartından hoşnut olmadıklarını ifade ettiler. Adaylar seslerinin duyurulmasını isteyerek KPSS şartının esnetilmesini talep ettiler. 

Kamupersoneli.net olarak adayların talepleri doğrultusunda genel şartlarda değişiklik olduğunda adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

ADAYLARIN YORUMLARI

# Lütfen puan 60 olsun indirsinler iletin bizim sesimiz olun.

# Ön Lisans barajı da 60 olmalı. Bu insanlara da hayata tutunma hakkı tanınsın artık. Neden lisanslara 70 de Ön Lisansa 60? Hem de alınacak aday sayısı da çok daha azken.

# Ön Lisans mezunlarını 60 puan düşürün yazıktır günahtır bu çocuklara.

Exit mobile version