Öğretmen

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan Flaş Öğretmen Ataması Açıklaması !

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz TRT Haber’de bir programa katıldı ve eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Bakan Yılmaz burada yaptığı açıklamalarında TEOG’un yanı sıra öğretmen atamalarına ilişkin de önemli değerlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın TEOG ve öğretmen atamalarına ilişkin açıklamaları şöyle oldu;

“BU YIL SINAVI YAPMIYORUZ”

(TEOG’un kaldırılması) Mevcut yaşadığımız durumun bir resmini çekelim. Benim de TEOG’dan geçmiş evladım var, TEOG’un ne olduğunu ne olmadığını bilirim. Damdan düşmüşüz. 25 yaşına kadar bir sınavdan bir sınava gidiyor. Spor yapabiliyor mu?  Türkiye’nin şu andaki eğitim seviyesi, geçmiş yıllardan çok çok ileridedir. 

2002’de yaşam ömrü ortalaması 75.5’ti, şimdi yaş 78’i geçti. Eğitirseniz insanınız daha uzun yaşar. Refahınız artmış, ömrünüz artmış. Peki, niçin bu değişiklik? Hedefimiz büyük. 

Bu yıl sınavı yapmıyoruz. Yerine ne gelecek? Ortaokulda bir şey verilmiyor, liseye hazırlık için, lisede bir şey verilmiyor, üniversiteye hazırlık için. Bu doğrultuda gidiliyor. İlkokulda kalsa dahi birtakım becerileri kazanmış olması lazım. Ortakokulda becerilerini kazanması lazım. 

ÖĞRETMEN ATAMASI

Geçen yıl 50 bin öğretmenin atmasını yaptık. Bu yıl 20 bin yaptık. Gelecek yıl da talebimizi sunacağız ve bütçenin durumuna göre izin verecekler. 2018 yılında 20 bine yakın öğretmenin atamasını yapacağız.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK

Sözleşmeli öğretmenliği “iyi ki getirdiniz” dediler. Bir yıllık eğitim süresi ile öğretmenlerin öğrencilerini tanıyabilmesi mümkün değildir. Her yıl sözleşme imzalayacağız, performansına bakacağız. Bir özel okul zincirine sahip bir kardeşimiz, “sayın Bakanım en iyi öğrenciler, en iyi öğretmenler sizde” dedi. 4 yıl kalacak, 4 yılın sonunda başarılı olan kadroya alınacak. 2 yıl daha kalacak. Biz bu sistemle Milli eğitimin temel kanunun gereğini yapmış oluyoruz. Mülakat, mevcut kanunumuzda da var. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA