ÖSYM DGS Tercihlerini Neden Almıyor ?

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir duyuru yayımlanarak DGS sonuçları açıklandı. DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerin alınmasını beklemeye başladılar.

2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları bu sene 6 Eylül 2017 tarihinde açıklandı. Bilindiği gibi geçtiğimiz sene DGS sonuçları 24 Eylül 2016 tarihinde açıklandı ve tercihler 30 Eylül 2016 tarihinde alınmaya başlandı. 

Bu kapsamda Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre tercihlerin ÖSYM tarafından alınmış olaması gerekirken ÖSYM ne bir açıklama yaptı ne de tercihlerin ne zaman alınacağı hakkında tarih verdi. 

DGS TERCİH DETAYLARI

2017 DGS’ye giren adaylar tercihlerini ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzun Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapacaklar. Adaylar DGS tercihlerini istek sırasına göre yapacaklardır. Adayların 30 tercih hakkı bulunmaktadır. Adaylar, tercih işlemlerini tamamladıktan sonra çıktı alarak o belgeyi saklamalıdırlar. Tercih süreci boyunca tercihlerde değişiklik yapılabilecekler.

DGS tercihleri başladığında veya bununla ilgili ÖSYM’den bir açıklama yapıldığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

Exit mobile version