En Az Ön Lisans Mezunu 13 Bin Polis Alımı Başvuru Şartları Nasıl Olacak?Sizce Nitelikler Nasıl Olmalıdır?

694 sayılı KHK ile Ön Lisans mezunlarına polis olma yolu açıldı. Yayımlanan  KHK’da alım yapılacak sayının sadece yüzde 20’si kadar Ön Lisans mezunu polis alımının yapılacağı ifade edildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan KHK’da Ön Lisans mezunlarına polislik yolunun açılmasına ilişkin yayımlanan madde şöyle oldu;

MADDE 14- 3201 sayılı Kanunun ek 24 üncü maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Toplam kontenjanın %20’sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda Ön Lisans mezunu da bu fıkrada belirtilen usule uygun olarak polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir.”

13 BİN POLİS ALINACAK

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından konu ile ilgili olarak bir duyuru yayımlandı ve 13 bin en az Ön Lisans mezunu polis alımının yapılacağı belirtildi. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda 1.800 Ön Lisans mezunu erkek 200 Ön Lisans mezunu kadın, 10.000 Lisans mezunu erkek ve 1.000 Lisans mezunu kadın polis alımı yapılacağı ifade edildi.

GENEL ŞARTLAR NASIL OLACAK? 

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyurunun ardından adaylar genel şartların nasıl olacağını araştırmaya başladılar. Polis alımında önceki şartlara göre KPSS’den 70 puan alma şartı ve yaş şartı bulunuyordu.

Adaylar yaş şartının enetilmesini ve KPSS şartının düşürülmesini talep ediyorlar. Peki size göre şartlar nasıl olmalıdır? Sayfanın alt kısmından yorum yaparak taleplerinizi belirtebilirsiniz.

Polis alım ilanı yayımlandığında kamupersoneli.net olarak adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

Exit mobile version