Öğretmen

Müsteşar Tekin'den Sözleşmeli Öğretmen Eş Durumu Tayinlerine İlişkin Flaş Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf tekin MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) Eğitim Bilişim Ağı (EBA) stüdyosundan yapılan canlı yayında, öğretmenlerden gelen soruları yanıtladı.

Müsteşar Tekin öğretmenlerin sorularını yanıtlamakla beraber çeşitli açıklamalarda da bulundu. Müsteşar Tekin açıklamalarında sözleşmeli öğretmen eş durumu tayinlerinin ne zaman yapılacağını belirtti.

TAYİNLER ŞUBAT AYINDA

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’e sözleşmeli öğretmenlerde eş durumu tayinlerine ilişkin düzenlemenin ne zaman yapılacağı soruldu. Bunun üzerine Müsteşar Tekin, geçen yıl iki farklı ilde çalışan öğretmenleri eş durumundan dolayı bir araya getirmeyi taahhüt ettiklerini ancak yeni eğitim öğretim dönemine bu konunun yetişmediğini, bu nedenle öğretmenlerden özür dilediğini ifade etti.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin süreci ilgili bakanlıklarla yürütürken bazı aksaklıkların ortaya çıktığını dile getirerek şu açıklamayı yaptı;

“Sözleşmeli öğretmenlikle ilgili husus, yasa metninde olduğundan dolayı tek başına verebileceğimiz bir konu değil. Her iki sözleşmeli öğretmen eşinin en çok ihtiyaç duyulan ilde bir araya getireceğimizi taahhüt etmiştik. Yetiştiremedik ama inanıyorum ki şubat döneminde bunu yetiştirip bu arkadaşlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirmiş olacağız.”

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. Eşi özel sektörde olanlar insan değil mi biz ne yapacağız unutmayın biz de öğretmeniz

  2. eşi özel sektörde olanlar insan değil
    bunları gözden gelmeye devam

  3. 8 yıl doğuda öğretmenlik yaptım karsta konyaya gittim 2 sene sonra şimdi eşim ağrı Doğubeyazıt a atandı 2 çocukla bana sende oraya gideceksin diyor bu nasıl vicdan nasıl adalet Allahtan korkun ücretsiz izne çıktım 1 yıllığına eşimin yanına oldu oldu tayin olmadı eşim istifa edip bırakıp gelecek Çor çocuk bu sözleşmeyi çıkardiniz aileyi per perişan ettiniz elim öbür dünyada yemin olsun yakanizda olacak bunu böylece biliniz

  4. 8 yıl doğuda öğretmenlik yaptım karsta konyaya gittim 2 sene sonra şimdi eşim