EGM En Az Ön Lisans 13 Bin Mezunu Polis Alıyor ! Genel Şartlar İçin Adaylar Sabırsız

Bilindiği gibi 25 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete’de 694 sayılı KHK yayımlandı. Yayımlanan KHK’da toplam alım sayısının yüzde 20’sini aşmayacak şekilde Ön Lisans mezunu polis alımının yapılacağı ifade edildi.

ÖN LİSANS MEZUNLARINA POLİSLİK YOLU AÇILDI

Yayımlanan KHK’nın ardından polis olmak isteyen ön lisans adayları ve Lisans mezunları Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından polis alım ilanının yayımlanmasını beklemeye başladılar. Resmi Gazete’de yayımlanan KHK’da Ön Lisans mezunlarına polislik yolunun açılmasına ilişkin yayımlanan madde şöyle oldu;

MADDE 14- 3201 sayılı Kanunun ek 24 üncü maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Toplam kontenjanın %20’sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda Ön Lisans mezunu da bu fıkrada belirtilen usule uygun olarak polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir.”

Adaylar beklentileri Polis Akademisi Başkanlığı tarafından karşılandı ve 21. dönem POMEM 13 bin polis alım yapılacağı ifade edildi. 

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda 1.800 Ön Lisans mezunu erkek 200 Ön Lisans mezunu kadın, 10.000 Lisans mezunu erkek ve 1.000 Lisans mezunu kadın polis alımı yapılacağı ifade edildi. 

GENEL ŞARTLAR BEKLENİYOR

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan polis alımı duyurusunda başvuruların daha sonra alınacağı ve genel şartların ayrıca olarak açıklanacağı ifade edildi. Adaylar bu duyurunun ardından genel şartların açıklanması için heyecanlı bir bekleyiş içine girdiler. Ancak genel şartların ne zaman açıklanacağına ilişkin yetkililerden bir açıklama yapılmadı. Kamupersoneli.net olarak polis alımı genel şartlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin yetkililerden bir açıklama yapılmasını talep ediyoruz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

Exit mobile version