Dövmesi Olan PÖH Olabilir Mi? İlan Ne Zaman Yayımlanacak?

Bilindiği gibi Polis Akademisi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayımlandı ve 13 bin polis alımı yapılacağı ifade edildi. 

Söz konusu duyuruda 2 bin Ön Lisans mezunu 11 bin Lisans mezunu polis alımı yapılacağı ifade edildi.

Polis alımına başvurular başladığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Bunun yanı sıra adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Özel Harekat Polisi alım ilanını bekliyor. Bundan öne yapılan 10 bin PÖH alımında lise ve dengi okuldan mezun olan, 28 yaşından gün almamış olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm adaylar başvuru yapabildi. Adaylar önceki PÖH alımı şartları kapsamında yeni PÖH alım ilanını bekliyorlar. 

Ayrıca PÖH adayları sitemize gönderdikleri geri bildirimlerde “Dövmesi olanlar PÖH olabilir mi?” sorusunu yöneltiyorlar. Kamupersoneli.net olarak adayların akıllarındaki soru işaretini gideriyoruz.

DÖVMESİ OLANLAR PÖH OLABİLİR Mİ?

3 Ağustos 2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinde dövmesi olanların polis memuru olup olamayacağı konusuna açıklık getiriyor. Yönetmelikte ” vücudun neresinde olursa olsun her türlü dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe girişe engel teşkil eder “ifadesi yer alıyor. Bu bağlamda Özel Harekat Polisi alımlarında dövme şartı da aranmaktadır. Dövmesi olan adaylar PÖH olamayacaklardır.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Adayların sorguladığı bir diğer konu ise PÖH alım ilanının ne zaman yayımlanacağı yönünde. Adaylar söz konusu ilanın yayımlanıp yayımlanmayacağına ilişkin bir açıklama bekliyor. PÖH alımlarına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili olarak açıklama yapıldığında adayları anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Exit mobile version