Akademik Personel

Öncelikli Alan Araştırma Görevlisi Lisansüstü Eğitim Tercih Sonuçları Açıklandı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) öncelikli alanlardaki araştırma görevlileri, 22 Ağustos- 5 Eylül 2017 tarihleri arasında lisansüstü tercihlerini gerçekleştirdiler. YÖKDİL, ÜDS, KPDS, YDS veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarından birinden en az 50 puan; ALES’ten ise son 3 yıl içinde en az 70 puan almış olan adaylar Lisansüstü eğitim için başvuru yapabildiler.

Yükseköğretim Kurulu’nun resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Öncelikli Alan Araştırma Görevlileri Lisansüstü Eğitim tercih sonuçlarının açıklandığı ifade edildi. Söz konusu tercih sonuçlarına aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sonuçlar İçin TIKLAYIN.

Yükseköğretim Kurulu tarafından Öncelikli Alan Araştırma Görevlileri Lisansüstü Eğitim tercihlerine ilişkin Üniversitelerin Lisansüstü tercih sonuçlarına ulaşabilmeleri için izlenecek yollar belirtilmiştir. Kamupersoneli.net olarak YÖK tarafından yayımlanan duyurunun detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

YÖK’TEN YAYIMLANAN DUYURU

2017 Güz Dönemi lisansüstü eğitim kontenjanlarına tercih işlemleri sonuçlanmıştır.

Üniversitelerin Lisansüstü tercih sonuçlarına ulaşabilmeleri için aşağıdaki yolu izlemeleri gerekmektedir.

YÖKSİS -> Personel İşlemleri -> Öncelikli Alanlardaki Araştırma Görevlileri Yerleştirme Sonuçları

Öncelikli Alan kapsamında lisansüstü eğitim programlarına yerleştirilmesi uygun bulunan araştırma görevlilerinin aşağıdaki belgelerle birlikte en geç 22.09.2017 tarihi mesai bitimine kadar lisansüstü eğitim yapmak için yerleştirildikleri üniversitelerin ilgili enstitülerine başvurmaları gerekmektedir.

1. ALES sonuç belgesi.

2. Yabancı dil sınav sonuç belgesi.

3. Lisans transkripti.

4. Öncelikli Alan araştırma görevlisi kadrosuna atandığına dair belge

Not: Kayıt işlemlerinde istenilebilecek diğer belgeler için lütfen ilgili enstitülerle iletişime geçiniz.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA