Emniyet Personeli

Kadın Erkek En Az Ön Lisans Mezunu 13 Bin Polis Alımına Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Kamupersoneli.net olarak yaptığımız  “Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Ön Lisans Mezunu Polis Alım İlanı Bekleniyor” başlıklı haberimizden kısa bir süre sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden polis alımını bekleyen adayların yüzünü güldürecek bir duyuru yayımlandı. 

ŞARTLAR DAHA SONRA AÇIKLANACAK

Polis Akademisi Başkanlığı internet sayfası aracılığıyla yayımladığı bir duyuru ile polis adayı öğrenci alımı yapılacağını açıkladı. Yayımlanan duyuruda, yapılması planlanan alımların önlisans ve lisans mezunlarından yapılacağı açıklanırken alımlar ile ilgili şartların daha sonra açıklanacağı bildirildi.

KADIN ERKEK ALIMI YAPILACAK

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda POMEM’lere 21. dönem için 13 bin polis alımının yapılacağı ifade edildi. Bu alımlar 10 bin erkek 1 kadın olmak üzere Lisans mezunlarından 1.800 erkek ve 200 kadın olmak üzere Ön Lisans mezunlarından yapılacaktır.

Söz konusu polis alımına başvuruları Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresinden yapılacaktır. Ancak online başvuru tarihleri ve adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvuru tarihinden önce aynı sitede daha sonra açıklanacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 13 bin polis alımının yapılmasına ilişkin duyurunun yayımlanmasının ardından adaylar söz konusu alımlara başvuruların ne zaman yapılacağını araştırmaya başladılar. Adaylar çeşitli sosyal paylaşım platformlarında yaptıkları yorumlarda alımlara başvuruların biran önce başlamasını talep ediyor. Polis Akademisi tarafından bundan önce komiser yardımcılığı alımında başvuru şartları duyurunun yayımlandığı tarihten 3 gün sonra yayımlanmıştı. Başvuruları ise duyurunun yayımlandığı tarihten 5 gün sonra başlamıştı. 13 bin polis alımında ise başvuruların 15 Eylül 2017 tarihine kadar başlaması bekleniyor. 

13 Bin Polis Alımı Yardımlaşma Platformu İçin TIKLAYIN. (Polis Alımına İlişkin Görüşlerinizi Diğer Adaylarla Tartışabilirsiniz.)

Bir Yorum

  1. Herkes için en hayırlısı neyse onu diliyorum. İnşAllah yaş ile ilgili bir düzenleme yapılmıştır. Kimse mağdur olmasın. Vatan'a Millet'e hayırlı olsun.

  2. 15 Eylül ideal bir zamandır başvuru için.ne varsa bu sitede var yaşasın kamupersoneli .duygulara çok iyi destek oluyor

  3. Lisans mezunuyum 21.10.1987doğumluyum bir yıldır yaşa takılıyorum o kadar alım oldu ama yaş yüzünden başvuru yapamadım. Lütfen yaş engeli kalksın esnetilsin sayın Cumhurbaşkanım lütfen

  4. Yaş şartı 32 olsun biz de vatanımıza hizmet etmek istiyoruz

  5. inşAllah yaş şartı yükselmiştir geçmişteki mağduriyetlerimiz bizede hak tanınarak giderilir herkese hayırlı olsun…

  6. Onlisanslara yuzde 20lik hak tanıdınız 13 binin yuzde 20si 2.000 mi yapiyo???

  7. Gençler burda kimseye
    Yalvarmayın dertlerinizi BİMER'e ya da CİMER'e yazın belki o zaman bişeyler olabilir

  8. Arkadaslar oncelikle yas sarti 35 olur insl ve kpsssiz alim olur ve yetenek sinaviyla alimlar yapilir insl dua edin dostlar herkese basarilar simdiden

  9. Lisansta kpss 70puan we uzeri almak
    Önlisans mezunu 60puan we uzeri almak
    Yaş 30

  10. lütfen yaş sınırı 35 olsun en azından önlisans ve lisans mezunları için bu fırsatı değerlendirelim daha da mağdur olmayalım hayırlısı olsun

  11. 200bayan aliyo o kadar onlisans mezunu var bide kesin mulakatta torpili olan gider bu alimdada pek umut yok

  12. Bu nasıl iş ya onlisans ve lisans dan eşit alım yapmaları gerekiyor ayrıca bu kızların şanşı neden bu kadar az??

  13. arkadaşlar sizlere bi sorum olacak
    ben ön lisans mezunuyum ama kpss ye ortaöğretimden girdim bu polis alımına başvurabilirmiyim