AÖF Sınav Yönetmeliği Değişti ! 4 Yanlış 1 Doğru Uygulaması Ne Olacak?

Resmi Gazete’nin 5 Eylül 2017 tarihli sayısında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin değiştirilmesine dair yönetmelik yayımlandı.

Yönetmelik kapsamında öğrenci, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilir. Öğrenci, ders ekle/sil işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde, sadece o yarıyıl için yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez. Lisans programlarında birinci yarıyıldan ders alan öğrenci beşinci ve yedinci yarıyıllardan; ikinci yarıyıldan ders alan öğrenci altıncı ve sekizinci yarıyıllardan; üçüncü yarıyıldan ders alan öğrenci yedinci yarıyıldan; dördüncü yarıyıldan ders alan öğrenci ise sekizinci yarıyıldan ders alamaz.

ADAYLAR HÜSRANA UĞRADI

AÖF öğrencileri yayımlanan sınav yönetmeliğinde 4 yanlış 1 doğru uygulamasının kaldırıldığını ümit ediyorlardı ancak beklenilen olmadı. Bu kapsamda 2017 – 2018 eğitim öğretim döneminde sınavlar 4 yanlış 1 doğru sistemi uygulanacak. Peki size göre AÖF 4 yanlış 1 doğru uygulaması kaldırılmalı mıdır? Sizlerde sayfanın alt kısmından yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version