Emniyet Personeli

Yeni Dönemde En Az Lise Mezunu Kaç PÖH Alımı Yapılacak?

Bilindiği gibi Resmi Gazete’nin 25 Ağustos 2017 tarihli sayısında 694 sayılı KHK yayımlandı. Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Ön Lisans mezunlarına polis olmanın yolu açıldı. Konuya ilişkin detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

MADDE 14- 3201 sayılı Kanunun ek 24 üncü maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Toplam kontenjanın %20’sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda Ön Lisans mezunu da bu fıkrada belirtilen usule uygun olarak polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir.”

YENİ DÖNEMDE EN AZ LİSE MEZUNU KAÇ PÖH ALINACAK?

Bilindiği gibi Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu açıklamalarında 212. dönem POMEM için 12 bin polis alımının yapılacağını açıklamıştı. Bu kapsamda yapılacak alımı PÖH olarak baz alırsak toplam alımın sadece yüzde 20’si kadarına Ön Lisans mezunu başvuru hakkı verilecek. Bu kapsamda 12 bin alımın 2400’ü Ön Lisans mezunu olmak üzere 12 bin PÖH alımı yapılacak. 

Ancak söz konusu ilanın ne zaman yayımlanacağı hakkında net bir açıklama bulunmuyor. İlan yayımlandığında ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Lise mezunu yum . Önlisans okuyorum . Polis olmak çok istiyorum . Lütfen bayanlarda lise mezunu polis alsınlar .

  2. Lütfen Lise mezunu bayan polis alınsın vatanı savunmasının cinsiyeti olmaz

  3. Lise mezunuyum bayan polis alınması için gereken yapılmasını rica ediyorum