Son KHK İle PÖH Alımında Lise Mezunlarının Yüzünü Güldürecek Gelişme

Bilindiği gibi Resmi Gazete’nin 25 Ağustos tarihli sayısında 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Yayımlanan KHK ile bir çok gelişme meydana gelirken birçok düzenleme yapıldı.

Yayımlanan 694 sayılı KHK ile Ön Lisans mezunlarına polislik yolunun açılması KHK’da öne çıkan başlıklardan sadece bir tanesidir. Ayrıca söz konusu KHK’da kamu kurum ve kuruluşlarına 38 bin 784 kadro ihdası yapıldı. Bu yapılan kadro ihdaslarının 32 bin 14 kadarı Emniyet Genel Müdürlüğü için yapıldı. 

32 bin 14 kadro ihdasının 3 bin 4 kadarı da Özel Harekat Daire Başkanlığı için yapıldı. Kadro tahsisinin ardından yeni dönem polis ve Özel Harekat branşı alımları için sabırsız bekleyiş başlamış oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan kadro tahsisi kapsamında kaç PÖH alımı yapılacağına ilişkin net bir sayı paylaşılmadı.

LİSE MEZUNLARININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN GELİŞME

Bilindiği gibi en son gerçekleştirilen Polis Özel Harekat alımında lise düzeyinde olan adayların da başvuruları alınmıştı. Ancak PÖH alımında Ön Lisans mezunlarının da başvuruları alınmıştı. Hem lise mezunlarının hem de Ön Lisans mezunlarının başvurularının alınması kapsamında toplam 280 binden fazla kişi PÖH mülakatlarına katılmıştı. 

Ancak son yayımlanan KHK ile yapılan düzenleme kapsamında Ön Lisans mezunlarına POMEM başvuru yolu açıldı. Bu kapsamda yeni dönem lise mezunu PÖH alımında Ön Lisans mezunlarının başvurusu sayısının düşeceği bekleniyor. Bu bağlamda Ön Lisan adayları polis memuru olmak için başvuru şansı bekliyorlardı ve beklenen şans son yayımlanan KHK ile verildi.

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yeni dönem PÖH alım ilanı henüz yayımlanmadı. Bilindiği gibi 20. dönem Polis Özel Harekat eğitimlerinin devam ediyor. Yozgat POMEM Müdürü 21. dönem için 12 bin polis alımı yapılacağını açıklamıştı ancak alımların Özel Harekat branşında yapılıp yapılmayacağını belirtmemişti. Konu ile ilgili olarak alımlar kesinleştiğinde veya ilan yayımlandığında ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version