Emniyet Personeli

Son KHK İle PÖH Alımında Lise Mezunlarının Yüzünü Güldürecek Gelişme

Bilindiği gibi Resmi Gazete’nin 25 Ağustos tarihli sayısında 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Yayımlanan KHK ile bir çok gelişme meydana gelirken birçok düzenleme yapıldı.

Yayımlanan 694 sayılı KHK ile Ön Lisans mezunlarına polislik yolunun açılması KHK’da öne çıkan başlıklardan sadece bir tanesidir. Ayrıca söz konusu KHK’da kamu kurum ve kuruluşlarına 38 bin 784 kadro ihdası yapıldı. Bu yapılan kadro ihdaslarının 32 bin 14 kadarı Emniyet Genel Müdürlüğü için yapıldı. 

32 bin 14 kadro ihdasının 3 bin 4 kadarı da Özel Harekat Daire Başkanlığı için yapıldı. Kadro tahsisinin ardından yeni dönem polis ve Özel Harekat branşı alımları için sabırsız bekleyiş başlamış oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan kadro tahsisi kapsamında kaç PÖH alımı yapılacağına ilişkin net bir sayı paylaşılmadı.

LİSE MEZUNLARININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN GELİŞME

Bilindiği gibi en son gerçekleştirilen Polis Özel Harekat alımında lise düzeyinde olan adayların da başvuruları alınmıştı. Ancak PÖH alımında Ön Lisans mezunlarının da başvuruları alınmıştı. Hem lise mezunlarının hem de Ön Lisans mezunlarının başvurularının alınması kapsamında toplam 280 binden fazla kişi PÖH mülakatlarına katılmıştı. 

Ancak son yayımlanan KHK ile yapılan düzenleme kapsamında Ön Lisans mezunlarına POMEM başvuru yolu açıldı. Bu kapsamda yeni dönem lise mezunu PÖH alımında Ön Lisans mezunlarının başvurusu sayısının düşeceği bekleniyor. Bu bağlamda Ön Lisan adayları polis memuru olmak için başvuru şansı bekliyorlardı ve beklenen şans son yayımlanan KHK ile verildi.

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yeni dönem PÖH alım ilanı henüz yayımlanmadı. Bilindiği gibi 20. dönem Polis Özel Harekat eğitimlerinin devam ediyor. Yozgat POMEM Müdürü 21. dönem için 12 bin polis alımı yapılacağını açıklamıştı ancak alımların Özel Harekat branşında yapılıp yapılmayacağını belirtmemişti. Konu ile ilgili olarak alımlar kesinleştiğinde veya ilan yayımlandığında ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Sayın bakanımız, lütfen lise mezunları alınıyor ama bayanlara da şans verilsin. Önceki pöh alımında hep erkek alındı lütfen bize de şans verin

  2. 10 bin alımda 380 bin kişimi başvurdu arkadaslar bilgisi olan yazabilir mi?

  3. Yaş sınırı kaldırılsın yeterlilik aransın yada 35 yaşa çekilsin…

  4. Ygs sartindan dolayi basvuru yapamiyorum lise mezunuyum neden yolumuz acilmiyo

  5. Ben inanmıyorum lise mezunu pöh alınacağına yapmayın lütfen 280 bin başvurudan bir lise mezunu pöh söyler misiniz ben dahil yüzlerce arkadaşım mulakatlari gecik elendik ve ünü mezunu aldılar ben im isteğim lise mezunu alıyoruz diyip formalite den oynamiyin gençlerin hayalleri ile

  6. Bir düzenlemede lütfen bayanlar için yapılsın artık önceki alımda önce bayan p.ö.h yapılacağı sylendi ve daha sonra vazgeçildi lütfen bizlerede belli bi sayıda kontenjan verilsin.

  7. Ömer34 kardeş on bin alım rekoru 280 bin kusurlu işAllah bu sayı daha da artacak bende katılmıştım çok kişi başvuru yaptığı için parkuru zorlastirdilar benim gitmem bir hafta kala parkur değişti pek gecen olmadı kimi barfikste kimi denge tahtasında sakatlandı ama bunu hâlâ ogtene mediler parkurun hıza dayalı olması gerek barfiks filan zaman kaybı eski parkura döndürmek için elimden geleni yaptım ama kimse bakmadı bizim yasimizdaki gencler demekki bu parkuru sevdiler eğer parkur ayni olursa girmeyi düşün umuyorum iki yıllık üniversite okuyorum bakarım yoluma olmazsa seneye polis olmayı düşünüyorum zaten üniversite gide açıktan yada polislik sınavına girip rütbe mi büyütmeyi pilanliyorum bakicam bakalım bu kış poh alimi olacağı kesin ama şartlar nasıl olur parkur zorlasirmi kolaylasirmi meçhul orası geçmek için herkesin sağlam bi kapı bulmasını tavsiye ederim benim sevdam bayrak ve vatan sevdasidir bu vatana canım bile feda ama herkes sırasını bekliyor bizim siramiz ne zaman gelir onu Allah bilir Allaha emanet olun işAllah hep beraber hainlerin korkulu rüyası olur ülkemizi savunuruz ülkeme hizmet etmek en gurur duyduğum mesleği yapmak için elimden geleni yapıyorum iyi çalışmalar dilerim herkese

  8. Arkadaşlar pöh e bayan alımını inşAllah yaparlar :(( kpss puanı aranirmi acaba..pomem puanını düşürürler mi:(

  9. Arkadaşlar burdan yaş sınırı için yorum yapmakla olmaz bende yaş sınırı mağduruyum kampanya başlatalım bimere yazalım yaş sınırı 30 a çıksın belki bişeyler yapabiliriz

  10. Yas sınırı lutfen kaldırılsın bizde bu vatanın evladıyız bu zamana kadar feto yüzünden hakkımız yenildi simdi herkes yasa takılıyor barı siz yapmayın hakkımızı kim verecek yas sınırı 35 olsun esnetilsin.

  11. Lise mezunuyum bu sene mezun oldum 2017 de alınacak olursa 18 i doldurmuyorum acaba sınır olurmu

  12. 30 YAŞINI AŞMAMIŞ LİSE mezunu seviyesinde ve KPSS aranmadan alımların bu yönde yapılması için HERTARAFA iç işleri bimer cimer filan yazın arkadaşlar ..geçen 19. döneme 1988 doğumlular giremedi. Haksızlık..Dünyanın hiç bir yerinde 26-28 diye YAŞ sınırı yok ..statüsüne göre 30-35 olarak değişiyor..saçmalık güzel ülkemizde var ..neden ?

  13. Buraya yazmakla çözüm olmaz. Bimerden ilgili birime yazınki söyledikleriniz havada kalmasın

  14. merakla lise alımlarını bekliyorum ….bana o kadar gurur veriyoki bu meslek vatan için uğraşmak faydam olsun istiyorum . bu mesleğide çok iyi yapabileciğimi düşünüyorum .