Yeni Dönemde Kaç Ön Lisans Mezunu Polis Alınacak?

Bilindiği gibi Resmi Gazete’nin 25 Ağustos 2017 tarihli sayısında 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı ve bu KHK ile Ön Lisans mezunlarına polis olmanın yolu açıldı. 

Yayımlanan KHK’ya göre ilan edilen toplam kontenjanın yüzde 20’sini aşmayacak şekilde Ön Lisans mezunlarına polislik hakkı verildi. Konu ile ilgili olarak KHK’da yayımlanan ilgili bölümü kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

MADDE 14- 3201 sayılı Kanunun ek 24 üncü maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Toplam kontenjanın %20’sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda Ön Lisans mezunu da bu fıkrada belirtilen usule uygun olarak polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir.”

2400 ÖN LİSANS MEZUNU POLİS ALINACAK

Ayrıca Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu açıklamalarında 21. dönem POMEM için 12 bin polis alımının yapılacağını ifade etmişti. Yeni dönemde 12 bin polis alımı yapılacağını baz alırsak 12 bin polis alımının sadece 2400 adedi Ön Lisans mezunu olacak. 

Ancak Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu açıklamalarında yeni dönem polis alımı için tarih vermedi. Sadece 21. dönem POMEM için 12 bin polis alımının yapılacağını ifade etti. Beklenen ilan yayımlandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Exit mobile version