Ön Lisans Mezunlarına Polislik Yolu Açıldı ! Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Resmi Gazete’nin 25 Ağustos 2017 Cuma sayısında 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Yayımlanan 694 sayılı KHK’da birçok kamu kurum ve kuruluşlarına binlerce kadro ihdası yapılırken Ön Lisans mezunlarına da polis olma hakkı verildi.

Ön Lisan mezunlarına polislik hakkı verilmesine ilişkin 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgili maddesini kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

KHK’NIN İLGİLİ MADDESİ

MADDE 14- 3201 sayılı Kanunun ek 24 üncü maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Toplam kontenjanın %20’sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda Ön Lisans mezunu da bu fıkrada belirtilen usule uygun olarak polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir.”

KHK’da yayımlanan bu maddenin ardından adaylar yeni ilanın ne zaman yayımlanacağını ve başvuruların ne zaman alınacağını araştırmaya başladılar. Konu ile ilgili olarak henüz Emniyet Genel Müdürlüğü veya Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili olarak yakın zaman içinde bir açıklama yapılmasını veya Ön Lisans mezunu polis alım ilanının yayımlanmasını temenni ediyoruz. Gelişmeler meydana geldiğinde adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Exit mobile version