Aöf

Anadolu Üniversitesi Pedagojik Formasyon Duyurusu Yayımlandı

Anadolu Üniversitesi resmi sitesinde yayımlanan duyuru ile 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında açılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına alınacak öğrenci sayısının 1300 olarak belirlendiği açıklandı.

Online Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Pedagojik Formasyon eğitimi için online başvurular, 28 Ağustos- 8 Eylül 2017 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından alınacak.

Kayıt Ücretinin Ödenmesi

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti olan 2000 Türk Lirası,  Ziraat Bankası ATM’lerinden “örgün öğretim” seçilerek T.C. numarası ile yatırılacak.

Yerleştirme İşlemlerinin Yapılması

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına yerleştirme işlemleri, başvuru yapan adayların akademik başarı ortalamaları dikkate alınarak ilan edilen kontenjanlar dâhilinde yapılacak.

Yerleştirme Şartları

Yerleştirmelerde öncelikle;

*  Öğrencilerin lisans ya da lisans mezuniyeti akademik ortalamaları dikkate alınacaktır. Akademik Başarı ortalamaları 2.00’nin altında olanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

* Mezuniyet aşamasındaki öğrencilerin (7. yarıyıl ve üstü olanlar) alt dönemlerden dersi olup olmadığı (en fazla iki dersi olanlar başvurabilir) dikkate alınacaktır. Boş kalan kontenjanlara yerleştirmeler başvurunun yoğun olduğu ve Milli Eğitim Bakanlığınca atanma ihtimali yüksek olan alanlar esas alınarak Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulunca yapılacak.

Kesin Kayıt İçin Gereken Belgeler

* Online başvuru formunun çıktısı

* Dilekçe (Kayıt Sırasında Doldurulacak)

* Nüfus Cüzdan Fotokopisi

* Mezunlar İçin Diploma ve Onaylı Transkript

* Öğrenciliği devam edenler için Öğrenci Belgesi ve Onaylı Transkript

* Felsefe Bölümü, en az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji aldığına dair belge

* Sosyoloji Bölümü, en az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji, 8 kredi Mantık aldığına dair belge

*  4 Adet vesikalık fotoğraf

* Banka Dekontu

* Felsefe ve Sosyoloji bölümünde okumakta olan öğrenciler kredilerini tamamlayacaklarına dair fakültelerinden alacakları yazı

* Üstten ders alan öğrenciler fakültelerinden alacakları “muhtemelen mezun olabilir” yazısı