Aöf

AÖF Sınavsız İkinci Üniversite Kayıt ve Başvuru Tarihleri Açıklandı

Anadolu Üniversitesi resmi sitesine, yeni eğitim öğretim yılında sınavsız ikinci üniversite okumak isteyen adayların başvuru ve kayıt tarihleri açıklandı.

2017-2018 Öğretim Yılı İkinci Üniversite kapsamında, herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan fakülteler dışında yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler, açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere İnternetten başvuru ve kayıt yapabilecek.

Kayıt Yaptırılabilecek Programlar

Lisans eğitimi alanlar lisans veya önlisans programlarına,

Önlisans eğitimi alanlar önlisans programlarına İnternetten başvurarak kayıt yaptırabilecekler.

Yabancı Dil ile Öğretim Yapılan Programlara Kayıt

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde yabancı dil ile öğretim yapılan programlara kayıt yaptıracak adayların, “Açıköğretim Sistemi Yabancı Dille Öğretim Yapan Programların Yabancı Dil Yeterlik Sınavı Uygulama Esasları”ndaki koşullardan birini sağlamaları gerekmektedir.

İnternet Başvuru İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?

Sınavsız ikinci üniversite için internet başvuru işlemleri, 5 Eylül- 18 Eylül 2017 tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden yapılacak. İnternetten başvuru yapmayan adaylar kayıt yapamayacak ve kayıt için internet başvurusu yeterli olmayacak.

Kayıt İşlemlerinin Yapılması

Adaylar, İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu’nda açıklanan kayıt belgelerini hazırlayarak illerdeki AÖF bürolarına 5 Eylül- 16 Eylül 2017 tarihleri arasında giderek kayıt yaptırabilecek. 

Mazeret Kayıtlarının Yapılması

 mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar 18 Eylül 2017 tarihinde bizzat veya yakınları aracılığıyla başvurarak kayıt yaptırabilirler. 18 Eylül 2017 tarihinden sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek ve kayıtları yapılmayacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ön lisans mezunuyum
    Aöf başvuru yapıp okulu bitirdiğimde 4 yıl tamamlamış oluyormuyum?