Öğretmenlerden “4 Günlük Semineri Memleketimizde Yapalım” Talebi

Kurban Bayramı tatili Bakanlar Kurulu kararıyla 10 güne çıkartıldı.  Şimdi de öğretmenlerin sene başı ilk haftadaki 4 günlük seminer çalışmasını memleketlerinde yapıp yapamayacağı konuşulmaya başlandı.

Yönetmelik Ne Diyor?

Öğretmenler yönetmeliğe göre Eylül dönemindeki seminerleri kendi okullarında yapacaklardır. İlk hafta seminerleri 5 Eylül Salı başlayıp 8 Eylül Cuma bitecek olup ikinci hafta seminerleri ise 11-15 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Yani toplamda 9 günlük bir seminer çalışması yapılacaktır.

“4 Günlük Semineri Memleketimizde Yapalım” Talebi

Öğretmenler ilk haftadaki 4 günlük semineri kendi memleketlerinde yapmak istiyor ancak yönetmeliğe göre bu mümkün değil. MEB’in sene başı olduğu için bu talebe sıcak bakmayacağını düşünüyoruz ancak birkaç sebepten dolayı talebin değerlendirilmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz: 

1- Kurban Bayramı tatilinin son günü 4 Eylül Pazartesi’dir. Öğretmenlerin seminerleri de 5 Eylül’de başlayacaktır. Bayram dönüşü yolların kalabalık olması sebebiyle -Allah korusun- kaza riskleri de artmaktadır. Bayram dönüşü trafiğinde riskleri azaltmak için öğretmenlere 4 günlük semineri memleketlerinde alma fırsatı verilebilir.

2- Haziran dönemi seminerlerinde MEB yeni bir uygulama başlatmıştı. Milli Eğitim Bakanımız, Müsteşarımız ve birkaç MEB bürokratı EBA üzerinden canlı yayınlarla bazı açıklamalar yapmıştı. Eylül döneminde de buna benzer bir uygulama düşünülüyorsa seminerin ilk haftasında bu yapılabilir. Bu şekilde öğretmenlere kendi memleketlerinde seminere katılma fırsatı sunulabilir. Sene başı öğretmenler kurul toplantıları da ikinci hafta olan 11-15 Eylül arasında yapılabilir.

Değerlendirme: Kamupersoneli.net olarak öğretmenlerin 4 günlük semineri memleketlerinde yapma talebini MEB’in takdirine ve değerlendirmelerine sunuyoruz.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Exit mobile version