Eğitim

İletişim Fakülteleri Kapatılmalı mı?

İletişim Fakültelerinden yaklaşık olarak her yıl 6 bin öğrenci mezun oluyor. Sektördeki yıllık açık Türkiye genelinde 200-300’ü geçmez. Peki geriye kalan öğrenciler ne yapacak?

İletişim Fakültesine her yıl yeni başlayan gençler kendilerini ünlü birer gazeteci ve televizyoncu olarak görüyor. Ancak fakültenin son yıllarına gelince ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Çünkü ve ne yazık ki bir hazin son onları bekliyor: İşsizlik. Bu İletişim Fakültesi mezunu olan gençleri karamsarlığına sürüklememeli ama gelecek için de hazırlıklı olmalarını bilmeleri gerekiyor. Çok fazla mezun var. Ancak sektör can çekişiyor. Bunun yanında tanıdıkları eş dost vesilesiyle gazetecilik ve televizyonculuk mesleğinin içinden gelerek mesleği yapan alaylılar var. Ve ne yazık ki İletişim Fakültesindeki eğitim yeterli olmadığı için alaylılar hep bir adım önde yer alıyor.

İletişim Fakültesi açılmasına artık bir son verilmeli, bu kadar işsiz mezun gençler varken bu gençlerin bu okulun sonunda işsiz kalacağı ( büyük ihtimalle) gerçeği göz ardı edilememeli. Hatta belki de açılan bazı taşra İletişim Fakülteleri kapatılmalı. Mevcut fakültelere sadece ihtiyaç kadar öğrenci alınmalı. Bugüne kadar yaşanan sıkıntılar en azından yeni mezunlar için de yaşanmamalı. Devlet kurumları,  bakanlıklar, RTÜK ve TRT ile temasa geçilerek burada istihdam edilen personelin yalnızca İletişim Fakültesi mezunu olmaları şartı getirilmeli. Fakülte yöneticileri bu şekilde temaslarda bulunurlarsa hiç yoktan yeni mezunlar bir nefes alma imkanına sahip olacaklar. Aksi taktirde bu açık giderek büyümeye devam edecek.

Burak Balcı / Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Haklı olsalar ne olacak sanki. Bu devlet politikası. Üniversite okuyanlar işsiz kadrosunda gözükmüyor. Böylelikle işsizlik düşük gösteriliyor.

  2. İletişim Fakültesi mi kaldı artık Allah aşkına. İşsiz mezunlar her yerde cirit atıyor.