Aöf

ATA AÖF Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Kayıtları Başladı

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi resmi sitesinde, sağlık alanında lisans tamamlama hakkı kazanan adayların kayıt tarihleri ile kayıt esasında dikkat edilmesi gereken hususlar yayımlandı.Buna göre;

Kayıtlar Ne Zaman Yapılacak?

Sağlık Alanında Lisans Tamamlama programlarına yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemleri 15-22 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt evraklarını 22 Ağustos 2017 tarihinden sonra posta ya da kargoya vermiş olan adayların kayıt işlemleri yapılmayacak.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Başvuru aşamasında beyan edilen her bilginin sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işlemleri adayların beyanı üzerinden yapıldığından kayıt sırasında Tablo 1’de belirtilen bölümlere başvuran adayların mezuniyet tarihi, mezuniyet not ortalaması ve mezun oldukları programın başvuruda bulundukları programa uygun olup olmadığı gönderecekleri diploma ve transkripte (not döküm belgesi) bakılarak kontrol edilecektir. Bu durumda kendine avantaj sağlayacak şekilde yanlış beyan veren ya da mezun oldukları program başvuruda bulundukları programa uygun olmayan adaylar (Tablo 1’e göre) başvuru ve yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) talimatı gereğince diploma ve transkriptlerinde 19.11.2014 tarihinden sonra mezun olduğu tespit edilen adayların kayıtları yapılmayacak.

Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılacak?

* T.C. Kimlik Numarası ile Halkbank, VakıfBank veya Ziraat Bankasına Materyal Ücretini ve Katkı Payını yatırarak banka dekontu alınacak.

*  Üniversitenin sayfasında bulunan Online Kayıt Sistemi (OKS) üzerinden T.C. Kimlik Numarası, doğum tarihini ve baba adını girerek bilgiler güncellendikten sonra “Kayıt Bilgi Formu” çıktısı alınacak.

* Tablo 2’de verilen kesin kayıt evraklarının 22 Ağustos 2017 tarihine kadar elden veya posta/kargo yolu ile Fakülteye ulaştırılması gerekmektedir.

 Kayıt işlemleri tamamlanan öğrencilere SMS ile bilgilendirme yapılacak.

Kesit Kayıt İçin Gereken Belgeler:

* Kayıt Bilgi Formu

* Önlisans Programı Mezuniyet Belgesi veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı sureti

* Not Döküm Belgesinin aslı veya onaylı sureti

* Askerlik Durum Belgesi

* Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alınan Denklik Belgesi.

* Gazilerin, şehit ve gazilerin birinci dereceden yakınları (eş ve çocukları)  İlgili kurumlardan alacakları “Durum Belgesi”nin aslı ya da barkodlu e-Devlet çıktısı Taleplerini belirten ıslak imzalı dilekçe

* Nüfus kayıt örneği

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA