Öğretmen

Öğretmen Adayları 40 Bin Atama İstiyor, Atamalar Bakanlar Kurulu’nda Gündeme Gelir Mi?

15 Ağustos Salı günü Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirilecek. Öğretmen adayları da bir kampanya başlatarak Eylül’de KPSS puan üstünlüğüne göre 40 bin öğretmen ataması yapılmasını talep etmektedir. Bakanlar Kurulu’nda öğretmen atamalarının konuşulmasını isteyen adaylar mezun sayısına, ücretli öğretmenliğe, FETÖ’den ihraçlara ve emekli olan öğretmen sayısına dikkat çekiyor.

Öğretmen Atamaları Mücadele Derneği ve Öğretmen Atamaları Mücadele Platformu: “100 bini aşkın öğretmen açığı varken 450 bin öğretmen atama beklemektedir. Ücretli öğretmenlerce yapılan geçici görevlendirmeler eğitim sürecini olumsuz etkilemektedir. Yılda 3-4 öğretmen değişen bir sistemden kalite beklenemez. Her yıl rutin olarak yaz aylarında yapılan kadrolu ve mülakatsız 40 bin öğretmen ataması bu yıl da yapılmalıdır. Yapılan ihraçlar ve emekli sayıları göz önünde bulundurulduğunda oluşan açığı ücretli öğretmenlerce kapatmaya çalışmak, su testisindeki çatlağı bantlamaya benzer. Oysa çözüm bellidir. İhraçlardan oluşan öğretmen açıklarını kapatmak bütçeye ekstradan yük değildir. Her yaz yapılan ortalama 40 bin atamayı 450 bin atama bekleyen öğretmenler olarak istiyor ve müjdenizi merakla bekliyoruz.” 

Öğretmen Ataması Tablosu: 2016’da sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat sistemi getirildi. Öğretmen atama kontenjanlarında da bir düşüş söz konusudur. Son 20 binlik atamada mülakattan 60 puanı geçip da atanamayan adayların bir ek atama beklentisi vardır. 2017 atama planlamasına göre MEB’in elinde 10 bin kadro kalmıştır, mülakat sebebiyle 10 binlik alımda göreve başlamaların 2018 Şubat’ı bulacağı ifade ediliyor. FETÖ’den ihraç edilen öğretmenlerin yerine özel bir atama da yapılmadı, ücretli öğretmenlik sistemi halen devam ediyor. KPSS ve Alan sınavlarına giren öğretmen adayı sayısı bellidir. Mezunumuz çok ancak atama sayısı beklentilere cevap vermiyor. Mülakatlarla ilgili sıkıntılar var, Danıştay kararına göre bir düzenleme yapılacağı söyleniyor.

Kamupersoneli.net olarak önerilerimiz;

1- Önceki hafta birkaç öğretmen adayımız sıkıntılarını Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’a bizzat iletmişti. 15 Ağustos’taki Bakanlar Kurulu toplantısında öğretmen atamalarının konuşulması, öğretmen adaylarının taleplerinin değerlendirilmesi faydalı olacaktır.

2- Mülakat mağdurları için bir ek öğretmen atama yapılması ve özellikle de mülakattan vazgeçilmesi hususunda kararlar alınması yerinde olacaktır.

3- Kamu personel rejiminin 2019’daki seçimlerden sonra yapılacağı açıklanmıştı. Öğretmen atamaları da dahil olmak üzere kamu kurumlarının 2019 seçimlerine kadar yani kamu personel rejimi yapılana kadar mülakatsız bir personel alınması kararı alınmalıdır. Önümüzdeki 2 yılda mülakat sisteminin olumlu-olumsuz yönleri araştırmalıdır. 

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) | Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Hala 2016 adaylari icin atamadan soz ediliyor. Bencilsiniz! 2017 adaylari ne yapsin taş mi yesin açlıktan? 2017 sinavi yapildi artik takvime 2017 adaylariyla devam edilmelidir!!

  2. Mülakat kaldırılmalı.Zaten güvenlik soruşturması yapılıyor.Iki dk.konuşunca adam iyi öğretmen mi?Altı yıl zaten hemen kadroya geçmeyecek o zaman anlaşılır.

  3. 2017 kpss den puan aldik ve mujdeli haberi bekliyoruz. Agustosa 40 bin mulakatsiz alim haktir

  4. mülakat layıkıyla şart bence dilci olarak alanda aynı yapıp sırf rakip matematik de yapabildiği için puan farkı oluşuyor ama anlatamıyor işte tam bu noktada mülakat herşeyi ortaya koyuyor

  5. Milli eğitim Bakanı ismet yılmaz bile 2016 mulakatinin objektif olmadığını söyledi. Bu sene dersane öğretmenlerine kadro verilmesi zaten az olan sayımızı daha da azalttı branş öğretmeni olarak bize sadece 143 kişi verildi buna rağmen kpss Puanımız iyi olmasından dolayı mulakata kalabildik ancak mülakatta +45 lere varan puanlar verildi bütün bu olumsuzluklara rağmen mülakatta 84 puanla iyi bir konum elde ettim ne yazikki atamalar 84 ile kapatmasina karşın atanamadim 0.0 puanla atanamadım bir çok yerde güvenlik soruşturmasında geçemeyen birçok öğretmen olduğunu öğrendim onların yerine hakkımız olan ek atamayi talep ediyoruz en azından yüksek puanla sınırda kalmış birçok öğretmenin magduriyetinin giderilmesi için de bu atama şart…. saygıdeğer kamupersoneli yöneticileri lütfen ek atama konusunda destek olmak icin haber yapar misiniz birçok yerden destek alıyoruz sizin de desteğinize fazlasıyla ihtiyacimiz var şimdiden çok teşekkürler

  6. Kesinlikle artık 2017 adaylarına atama verilmeli ve 10bin çok çok az.40bin olmalı

  7. Fetöden kapanan okul sayısı 1050 civarı bu okullar devlete geçti her okulda 30 öğrermen olsa 30*1050=31500 öğretmen bu okullara kaydı 35 bin ihraç edildi emeklileri de katarsak büyük bir açık var ilgililere bunun için yüksek miktarda alım yapmalıdır