Aöf

YGS ve LYS Puanı İle AÖF Kayıtları Başladı !

Erzurum Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda YGS ve LYS puanı ile AÖF kayıtlarının nasıl yapılacağı ifade edildi. ATA AÖF tarafından yayımlanan duyurunun detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

AÖF KAYITLARI BAŞLADI

Fakültemiz önlisans ve lisans programlarına 2017 ÖSYS ile yerleştirilen öğrenci adayları kayıt işlemlerini “e-Devlet”, “Online Kayıt Sistemi (OKS)” veya “Fakültemize Doğrudan Başvuru” yollarından birini kullanarak yapabilirler.

Özel Güvenlik ve Koruma ile Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Önlisans Programlarına yerleştirilen öğrenci adayları kayıt işlemlerini “Online Kayıt Sistemi (OKS)” veya “Fakültemize Doğrudan Başvuru” yolu ile 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapacaklardır.

e-Devlet Üzerinden Kayıt İşlemleri

ÖSYS sonuçları ile Fakültemize yerleştirilen öğrenciler kayıt işlemlerini 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında e-Devlet kapısı üzerinden elektronik olarak yapabilirler. Fakültemize kayıt yaptıracak olan öğrenci adayları için en kolay ve kısa yol e-Devlet üzerinden kayıt yaptırmaktır. Elektronik kayıt işlemlerinin ardından Halkbank, VakıfBank veya Ziraat Bankasına materyal ücretini ödeyen öğrencilerin herhangi bir evrak göndermesine gerek kalmaksızın kayıt işlemleri tamamlanmış olacaktır. Kayıt işlemleri tamamlanan öğrencilerimize SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrenci adaylarımız tüm PTT şubelerinden bu şifreyi temin edebilirler.

Fakültemize Ait Online Kayıt Sistemi (OKS) Üzerinden Kayıt İşlemleri

ÖSYS sonuçları ile Fakültemize e-Devlet kapısı üzerinden kayıt yaptıramayan öğrenci adaylarımız 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında Halkbank, VakıfBank veya Ziraat Bankasına materyal ücretini ödedikten sonra Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi web sayfasında bulunan Online Kayıt Sistemi (OKS) üzerinden kayıt işlemlerini yaparak sistem üzerindeki “Kayıt Formu” çıktısını aldıktan sonra kayıt için gerekli belgeleri elden ya da posta/kargo yolu ile Fakültemize ulaştıracaklardır. Kayıt işlemleri tamamlanan öğrencilerimize SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır.

Liseden Henüz Mezun Olamamış Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

ÖSYS sonuçları ile Fakültemiz bünyesinde yer alan programlardan herhangi birine yerleştirilmiş, öğrenim gördüğü liseden mezun olabilmek için tek ders/bütünleme sınavına girmiş ancak sonucu henüz ilan edilmemiş öğrencilere geçici kayıt yapılacaktır. Kesin kayıt için gerekli evraklarını tamamlayarak 29 Aralık 2017 tarihine kadar diplomasını/mezuniyet belgesini göndermeyen öğrencilerin kayıtları silinecektir.

Ders Kaydı

Akademik takvimde belirtilen tarihlerde materyal ücreti yatırılmış olması şartıyla yalnızca birinci sınıf öğrencilerimizin ders kayıtları Fakültemiz tarafından yapılacaktır. Sonraki yıllarda (ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfta) öğrencilerimiz akademik takvimde belirtilen tarihlerde ders kayıtlarını (alacakları derslerin seçimini) kendileri yapacaklardır.

Fakültemiz ile ilgili tüm konularda detaylı bilgiye Açıköğretim Fakültesi web sayfasındaki Sıkça Sorulan Sorular (SSS) bölümünden ulaşabilirsiniz.

Belge gönderim adresi (elden teslim ya da posta/kargo yolu ile ulaştırılacaktır):

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı

25240 Yakutiye/ERZURUM

KAYIT İÇİN GÖNDERİLMESİ GEREKEN BELGELER

GEREKLİ BELGEAÇIKLAMA

Kayıt Formu

OKS üzerinden yapılacak olan online kayıt sonrası alınacaktır.
Bu belgeyi e-Devlet kaydı haricindekiler gönderecektir.

Adayın lise mezuniyet belgesi veya herhangi bir yükseköğretim kurumundan aldığı öğrenci/mezuniyet belgesinin resmi “aslı gibidir” onaylı sureti.

Diplomanın veya mezuniyet belgesinin aslı gönderilmemelidir.
İlgili okul müdürlüğü ya da Noter onaylı olmalıdır.
Fakültemiz bu belgelerin asılları ile ilgili yasal sorumluluk kabul etmeyecektir. Bu belgeyi e-Devlet kaydı haricindekiler gönderecektir.

Kredisi tamamlanmayan ve mezuniyet işlemi gerçekleşmemiş olan Lise öğrencileri için “Çıkma Belgesi”.

Bu belge Lise Müdürlüklerinden alınacaktır.Gazilerin, şehit ve gazilerin birinci dereceden yakınları (eş ve çocukları)

İlgili kurumlardan1 alacakları “Durum Belgesi”nin aslı ya da barkodlu e-Devlet çıktısı.

Taleplerini belirten ıslak imzalı dilekçe2.

Nüfus kayıt örneği.

Harç/materyal ücreti muafiyeti için gereklidir. Materyal ücreti iade süreci üniversite kayıt işlemleri tamamlandıktan ve Fakültemiz Yönetim Kurulu tarafından onaylandıktan sonra başlatılacaktır.
1. İlgili kurum: şehit veya gazinin mensubu olduğu Kuvvet Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü veya Sosyal Güvenlik Kurumu.
2. Islak imzalı dilekçelerde öğrencilerin kendilerine ait hesaplarının IBAN numaraları yazılı olmalıdır.En az %40 engel durumu olan öğrenciler;

Durumlarını belgeleyen sağlık kurulu raporunun aslı ya da noter onaylı örneği ve taleplerini belirten ıslak imzalı dilekçe.

Nüfus cüzdanı fotokopisi.

Harç/materyal ücreti muafiyeti için gereklidir. Materyal ücreti iade süreci üniversite kayıt işlemleri tamamlandıktan ve Fakültemiz Yönetim Kurulu tarafından onaylandıktan sonra başlatılacaktır.
Islak imzalı dilekçelerde öğrencilerin kendilerine ait hesaplarının IBAN numaraları yazılı olmalıdır. Engelli öğrencilerin materyal ücreti muafiyet işlemlerinde gönderdikleri raporların geçerlilik süresi dikkate alınacaktır.YÖKSİS’de mezuniyet bilgisi olmayan öğrenciler;

Onaylı transkript belgesi.

Ortak zorunlu derslerden (Türk Dili I-II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II ve Yabancı Dil I- II) muafiyet taleplerini belirten ıslak imzalı dilekçe.

Bu belgeler ortak zorunlu derslerden (Türk Dili I-II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II ve Yabancı Dil I- II) muafiyet için gereklidir.

Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olup ortak zorunlu derslerden (Türk Dili I-II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II ve Yabancı Dil I- II) muaf olmak isteyen ve YÖKSİS’de bilgisi bulunan öğrencilerin muafiyet işlemleri Fakültemiz tarafından herhangi bir belgeye gerek kalmaksızın yapılacaktır. YÖKSİS’de bilgisi bulunmadığı halde onaylı transkript belgesi göndermeyen öğrencilerin ortak zorunlu derslerden muafiyet işlemleri yapılmayacaktır.Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programına kayıt yaptıracak öğrenciler;

Tam teşekküllü bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını ve erkek adayların 1.70 m’den, kız adayların ise 1.63 m’den kısa olmadığını belgeleyen heyet raporu.

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılan suçların birinden ceza almadığınıza dair güncel Adli Sicil Kayıt Belgesi.

Kaydını OKS’de yaptığı halde bu belgeleri zamanında göndermeyen öğrenci adaylarının kayıtları yapılmayacaktır.Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Ön Lisans Programı’na kayıt yaptıracak öğrenciler;

Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir güncel Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv kaydı bulunmadığını gösteren belge.

Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınan güncel sağlık raporunun (işitme kaybı eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs.) aslı.

Kaydını OKS’de yaptığı halde bu belgeleri zamanında göndermeyen öğrenci adaylarının kayıtları yapılmayacaktır.

Metaryal Ücreti, OKS ve Diğer Detaylar İçin TIKLAYIN.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. eğitim sistemimi bıraktılar.daha yeni istifa etti ösym başkanı.(bizim sesimiz çıkmadı) alışıyormuyuz ne?