20.Dönem POMEM Başvuruları Yetersiz: Yeni Polis Alımı Yapılacak mı?

Polis Akademisi Başkanlığı, geçtiğimiz aylarda yayımladığı duyuru ile 1.000 kadın ve 9.000 erkek olmak üzere toplam 10 bin polis alımı yapacağını duyurdu.

10 bin polis alımına ilişkin başvuru sonuçları, geçtiğimiz Temmuz ayında açıklandı. Başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından, 10 bin polis alım ilanına başvuruların yetersiz olduğu açıklandı.

8 Bin 423 Aday POMEM’lere Yerleştirildi !

10 bin polis alımı başvuru sonuçlarına göre; 7 bin 423 erkek adayın ve 1000 kadın adayın yerleştirmesi yapıldı.

Başvurular Neden Yetersiz Oldu?

20. Dönem POMEM kapsamında 10 bin polis alım ilanına başvurularda, adaylardan; lisans mezunu olmak şartı ve yaş şartı istendi. Adaylar, başvuruların yetersiz olmasının yaş ve lisans mezunu olma şartı istenmesinden kaynaklandığını dile getirdi.

Açık Kalan Kontenjanlara Yeniden Alım Yapılacak mı?

20. dönem POMEM kapsamında 10 bin polis alımından kalan kontenjanlara yeniden polis alımı yapılacak mı merak ediliyor. Adaylar, başvuru şartlarının yeniden düzenlenerek yeniden ilana çıkılmasını talep ediyor.

EGM’den Açıklama Bekleniyor…

Adaylar, 20.dönem POMEM 10 bin polis alımında açık kalan kontenjanlara, eğitim ve yaş şartı esnetilerek yeniden alım yapılması için Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığından açıklama bekliyor.

Anında Haberdar Olun

Yeni polis alımına ilişkin açıklama yapıldığında anında haberdar olmak için kamupersoneli.net’in ücretsiz mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version