Bakan Yılmaz Açıkladı ! 10 Bin Öğretmen Ataması İçin Çalışmalar Sürüyor

10 BİN ATAMA İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz, 10 bin ek öğretmen ataması için ilk defa kesin bir şey söyledi ve çalışma var dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz , Ahlat’ta TRT Haber’in canlı yayınına katılıp, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve öğretmen alımları hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Yılmaz açıklamalarında 10 bin öğretmen alımı için çalışmaların olduğunu ifade etti. 

“ÖĞRETMEN SAYIMIZI İKİYE KATLADIK”

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarında “Türkiye´nin geleceğine ilişkin yabancıların yaptığı bir çalışma var. Bunda Türkiye’nin 2030’da İtalya’nın, 2050 yılında da Fransa’nın önünde olacağı öngörülmektedir. Bu sonuca Türkiye’nin eğitim sistemine ve beşeri sermayesine bakılarak ulaşıldığı söyleniyor. Türkiye olarak milli gelirin yüzde 5,8’ini eğitime ayırıyoruz. OECD ülkelerinde eğitime ayrılan pay yüzde 5,2. 2002’de eğitime ayrılan pay 11 milyar liraydı. 2017 yılında ayırdığımız miktar 122 milyar lira ve bütçenin yüzde 20’sine tekabül ediyor. Bu eğitime verilen önemin göstergesidir. 2002’de 43 bin 333 olan okul sayımız bugün 63 bin 168’e ulaştı. Bununla birlikte 270 binden fazla derslik yaparak derslik sayımızı 732 bin 335’e çıkardık. Öğretmenlerimizin sayısını ikiye katladık. Bulunduğunuz illerdeki eğitim ihtiyaçlarının tam ve eksiksiz tespiti çok önemli.” ifadelerine yer verdi.

Konu ile ilgili olarak ayrıntılar geldikçe ziyaretçilerimizle paylaşacağız…

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version