Geçici Süreli Öğretmenler Kadroya Alınır mı?

Bilindiği üzere Suriye’de meydana gelen olaylar nedeniyle yüz binlerce Suriyelinin durağı Türkiye oldu. Gelenler arasında okul çağında olanların sayısı bir hayli fazla olunca Milli Eğitim Bakanlığı da bu konuya kayıtsız kalmadı.

Bakanlık Türkiye’de bulunan Suriyeli öğrencilerin eğitimini sağlarken, diğer yandan bu öğrencilerin Türk dilini ve kültürünü öğrenmelerini de sağlamaktadır. Bu nedenle Bakanlık geçtiğimiz yıl geçici süreli öğretmen alımı adı altında duyuru yapmış ve binlerce öğretmen adayını göreve almıştı. 

Geçici süreli öğretmenliğe ise sadece Sınıf Öğretmenleri, ihtiyaç dahilinde Türkçe öğretmenleri ve Rehberlik ve Psikolojik Danışma öğretmenliği mezunları başvuru yapabiliyor. Alınan öğretmenler 1 yıl sözleşme imzalanarak alınıyor. Eğer karşılıklı olarak anlaşma sağlanırsa geçici süreli öğretmenlerle +1 yıl daha sözleşme imzalanıyor. Fakat 2 yılın sonunda geçici süreli öğretmenler görevden alınıyor.

Fakat geçici süreli olarak da olsa öğretmen adayları atama şartlarını taşıdığı için Milli Eğitim Bakanlığında kalıcı olmak istiyor. Bu nedenle de kadroya geçme talepleri bulunuyor. 

Geçici Süreli Öğretmenlerin Kadroya Alınması Mümkün mü?

Şu an için Milli Eğitim Bakanlığının gündeminde böyle bir konu yok. Olması da beklenmiyor. Zira geçtiğimiz yıl geçici süreli öğretmen olarak atanan ve sözleşmeli öğretmen olarak bu yıl ataması gerçekleştirilen öğretmen adayları istifalarını vererek sözleşmeli öğretmen oldular. 

Milli Eğitim Bakanlığı atama başvurusu hakkı tanıdığı müddetçe geçici süreli öğretmenlerin kadroya geçme durumları mümkün olmayacaktır. Bu konuda talepler olsa da bu taleplerin karşılık bulması mümkün gözükmüyor. 

Kamupersoneli.net/Özel Haber

Exit mobile version